Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Książka o jQuery, jQuery UI
Forum PHP.pl > Inne > Książki > Pytania
iSneeze
Witam,
Właśnie zaczynam swoją "przygodę" z js. "Przygodę" w cudzysłowie dlatego, że jest to raczej harówka - godzinne wpatrywanie się w 4 linijki kodu i rozmyślanie nad tym dlaczego nie działa!! Nauczyłem się samodzielnie (x)html'a, css'a i php bez wydawania ani jednego grosza na książki czy kursy, ale przy jQuery i jQuery UI po prostu się nie da! Cała masa znaczników, nawiasy okrągłe, klamrowe, zero porządku w kodzie oraz żadnego wsparcia przy większości edytorów, nawet u Dreamweaver'a czy HateML Pro - takie jest moje odczucie.

A więc tak jak w temacie, szukam jakiejś dobrej książki o jQuery i przede wszystkim o jQuery UI, stawiając głównie na ich praktyczne zastosowanie. Oczywiście takiej, aby wszystko było ładnie i przejrzyście wytłumaczone, z której będzie się można czegoś dowiedzieć, a nie przeczytać 10 stron wstępu dla nowicjusza, a pozostałe 240 będą przeznaczone dla zawodowca z co najmniej półrocznym doświadczeniem. winksmiley.jpg
Crozin
Może przed braniem się za biblioteki (typu jQuery) nauczyłbyś się JavaScriptu by rozumieć te wszystkie "znaczki"?

jQuery(UI) samo w sobie ma dobrą dokumentację.
batman
Dobrą książką o jQuery jest jQuery. Poradnik programisty. Miałem okazję recenzować tą książkę i sądzę, że będzie dla Ciebie jak znalazł. Na polskim rynku niestety nie znajdziesz książki o jQuery UI. Zanim jednak zaczniesz się zagłębiać w UI, poznaj dobrze samo jQuuery - oszczędzisz sobie masy problemów.
KKzone
Też dobra książka jQuery 1.3. Wprowadzenie z Helion
gcdreak
Może i dobra, ale podstawą jest przy czytaniu jej uprzednie przejrzenie changelog-a, bo używamy już wersji 1.4.*
KKzone
Raczej o 180 stopni biblioteka się nie zmieniła od wersji 1.3:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.