Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem po instalacji modyfikacji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Xarias09
Witam. Mam taki problem po instalacji modyfikacji pokazującej w procentach liczbę graczy do LGSL (live game server list)

http://www.greycube.com/site/e107_plugins/...topic.php?12434 <-- to ona

I to jest ten błąd:
Warning: Division by zero in /home/***/public_html/***/lgsl_files/lgsl_list.php on line 19

A to jest ta linijka:
$progressbar=floor(($server['s']['players'] / $server['s']['playersmax']) * 100);

Czytałem w google, że trzeba gdzieś dodać? !=100 ale nie pomagało worriedsmiley.gif wstydnis.gif

Mógłby ktoś pomóc ? wstydnis.gif

Pozdrawiam
CuteOne
Division by zero - dzielenie przez zero czyli $server['s']['players'] albo $server['s']['playersmax'] jest równe zero
Xarias09
A to mi pomogłeś sciana.gif :/

@Edit
To jest coś związanego z "/" ? bo gdy zmienię to na np: "*" to błąd znika ale wciąż nie pokazuje tego co chciałbym widzieć worriedsmiley.gif

mhm zmieniłem położenie tej linijki i przez ten "*" mnoży mi on te procenty i jako tako teraz działa hehehe czarodziej.gif

OKAY DZIAŁA, zamknąć proszę :]
mls
Taki OT zrobię, ale... no do jasnej ciasnej, dlaczego za programowanie biorą się osoby, które nie myślą ani też nie znają nawet podstaw matematyki? No niech mi ktoś to wyjaśni, bo takich "programistów" niestety przybywa...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.