<? @$inwentarzowy = $_POST['inwentarzowy']; @$lokalizacja = $_POST['lokalizacja']; @$sygnatura = $_POST['sygnatura']; @$typ = $_POST['typ']; @$autorzy = $_POST['autorzy']; @$ukd = $_POST['ukd']; @$tytul = $_POST['tytul']; @$uwagi = $_POST['uwagi']; @$tlumacz = $_POST['tlumacz']; @$wydawca = $_POST['wydawca']; @$isbn = $_POST['isbn']; @$email = $_POST['email']; @$tom = $_POST['tom']; @$kategoria = $_POST['kategoria']; @$tematyka = $_POST['tematyka']; @$rozmiar = $_POST['rozmiar']; @$stan = $_POST['stan']; @$strony = $_POST['strony']; @$okladka = $_POST['okladka']; @$miejsce_wydania = $_POST['miejsce_wydania']; @$data_zakupu = $_POST['data_zakupu']; @$data_wlaczenia = $_POST['data_wlaczenia']; @$egzemplarze = $_POST['egzemplarze']; @$slowa_kluczowe = $_POST['slowa_kluczowe']; @$streszczenie = $_POST['streszczenie']; @$dla_kogo = $_POST['dla_kogo']; $db = sqlite_open('http://localhost/aplikacja/baza/baza.sqlight'); sqlite_query($uchwyt_db,"INSERT INTO katalogksiazki VALUES('$inwentarzowy','$sygnatura','$autorzy','$tytul','$tlumacz','$wydawca','$isbn','$ukd','$tom','$k ategoria','$tematyka','$lokalizacja','$typ','$rozmiar','$strony','$miejsce_wydania','$data_wydania','$data _zakupu','$data_wlaczenia','$cena','$egzemplarze','$slowa_kluczowe','$okladka','$streszczenie','$stan','$ uwagi') "); sqlite_close($db); ?>
Odpowiada on za dodanie danych do bazy, oczywiście jest też formularz

Ale wyświetlaja mi się takie błędy:
Warning: sqlite_open() [function.sqlite-open]: unable to open database: I:\JAQSOFT Libero 2.6\SERWER\Libero\aplikacja\katalogi\baza\baza.sqlight in I:\JAQSOFT Libero 2.6\SERWER\Libero\aplikacja\katalogi\publikacje\dodaj_zapisz.php on line 30 Warning: sqlite_query() expects parameter 1 to be resource, string given in I:\JAQSOFT Libero 2.6\SERWER\Libero\aplikacja\katalogi\publikacje\dodaj_zapisz.php on line 31 Warning: sqlite_close() expects parameter 1 to be resource, boolean given in I:\JAQSOFT Libero 2.6\SERWER\Libero\aplikacja\katalogi\publikacje\dodaj_zapisz.php on line 32
Pierwszy ze złą ścieżką już rozwiązałem, ale nie wiem co znaczą te dwa poniżej

Pomóżcie... Please!!
Dzięki za pomoc