Mam problem dotyczący UPDATE. Mianowicie, chodzi o to, że przy wysyłaniu danych przez formularz nie są one dodawane do istniejących już w bazie, tylko zastępują wcześniej istniejące.
Od razu mówię, że kod odkopałem z najciemniejszych czeluści swojego dysku twardego i nie do końca wiem, dlaczego wygląda jak wygląda. Kiedyś coś tam próbowałem z PHP, ale odpuściłem i nadal jestem na tym samym etapie co wtedy

$sql = "SELECT imie, nazwisko, min, c2, w2, c3, w3, c1, w1, zba, zbo, zbs, ast, prz, blk, str, fl, pkt, eval FROM kartofelki WHERE id='$id'"; if(! $retval ) { } $id=$_POST['id']; $min=$_POST['min']; $c2=$_POST['c2']; $w2=$_POST['w2']; $c3=$_POST['c3']; $w3=$_POST['w3']; $c1=$_POST['c1']; $w1=$_POST['w1']; $zba=$_POST['zba']; $zbo=$_POST['zbo']; $zbs=$_POST['zbs']; $ast=$_POST['ast']; $prz=$_POST['prz']; $blk=$_POST['blk']; $str=$_POST['str']; $fl=$_POST['fl']; $pkt=$_POST['pkt']; $eval=$_POST['eval']; $stat="SELECT * FROM kartofelki WHERE id=$id LIMIT 1"; $stat="UPDATE kartofelki SET id='$id' , min='$min' , c2='$c2' , w2='$w2' , c3='$c3' , w3='$w3' , c1='$c1' , w1='$w1' , zba='$zba' , zbo='$zbo' , zbs='$zbs' , ast='$ast' , prz='$prz' , blk='$blk' , str='$str' , fl='$fl' , pkt='$pkt' , eval='$eval' WHERE id=$id"; $query = "UPDATE `kartofelki` (min,c2,w2,c3,w3,c1,w1,zba,zbo,zbs,ast,prz,blk,str,fl,pkt,eval) VALUES ('$min','$c2','$w2','$c3','$w3','$c1','$w1','$zba','$zbo','$zbs','$ast','$prz','$blk','$str','$fl','$pkt','$eval') WHERE id=$id"; if ($result){ $message .= 'Twoje dane zostały dodane do bazy'; }else{ $message .= 'Wystąpił błąd. Przepraszamy za utrudnienia<br />'; }