Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie dzialajacy skrypt do Tlen bota
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
ankel1
Witam.Prosze o odpowiedz.Co w tym js jest nie tak?

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. function chatevent_beforesendmessage(who, message) {
  2. msg = message.font
  3.  
  4. if(message.priv) return -1;
  5. if(message)
  6. {
  7. Chat.sendMessage(who.room, message.text, message.font,
  8. Math.floor(Math.random()*roz);
  9. if(dd==6||dd==7)dd=12;if(dd==0||dd==1)dd=9;if(dd==2||dd==3||dd==8)dd=10;if(dd==4
  10. ||dd==5)dd=11;
  11.  
  12. return -1;
  13.  
  14. }
  15.  
  16.  
  17. }
Cysiaczek
1. Brakuje sensownego tytułu tematu
2. Brakuje bbcode
3. Brakuje opisu problemu i błędu, który skrypt generuje.

Na razie tyle, jak poprawisz te błędy, zajmiemy się Twoimi.
ankel1
Panie Cysiaczek.Dzisiaj własnie zarejestrowalem sie na tym forum dlatego brakuje.Jestem nowy,nie znam sie na js i dopiero proboje wiec troszke wyrozumialosci poprosze.Nie jest to cos wielkiego i dla znawcy podejrzewam ze wystarczylo by tylko cos poprawic.Prosze o pomoc w temacie.Tylko tyle.
Jest to skrypt do bota Tlen i poprostu nie uruchamia sie w nim.Nie wiem gdzie lezy problem.Pozdrawiam.[/i]
  1. function chatevent_beforesendmessage(who, message) {
  2. msg = message.font
  3.  
  4. if(message.priv) return -1;
  5. if(message)
  6. {
  7. Chat.sendMessage(who.room, message.text, message.font,
  8. Math.floor(Math.random()*roz);
  9. if(dd==6||dd==7)dd=12;if(dd==0||dd==1)dd=9;if(dd==2||dd==3||dd==8)dd=10;if(dd==4
  10. ||dd==5)dd=11;
  11.  
  12. return -1;
  13.  
  14. }
  15.  
  16. }
thek
Poprawiłem Ci kod, bo to było nieczytelne. Poza tym to, że jesteś nowy, nie znaczy, że możesz robić co chcesz. Gdy idziesz do kogoś kogo nie znasz, a jesteś palący, to wyciągasz papierosa i zapalasz od razu czy pytasz o zgodę właścicieli? Ty własnie to zrobiłes i na dodatek po zwróceniu uwagi przez właściciela, że nie powinno się palić odpowiedziałeś gburowato, że dopiero przyszedleś do niego pierwszy raz i nie znasz obyczajów jego i muszą Ci wybaczyć. Gwarantuję, że gdybyś tak zrobił w realu to byś drugi raz zaproszenia nie dostał smile.gif Coo to jest roz i dd? Z powietrza się bierze? Funkcja nie zna tego i wali tam domyślnie 0 lub null. Msg w 2 linijce? Nie widze nawet by to było gdziekolwiek użyte smile.gif
ankel1
Dzieki za odpowiedz.Skrypt mialby robic tak aby po wyslaniu wiadomosci na chat czcionka wygladała w takim stylu:CzCionkA,czyli kazda literka inna,duza i mala.Nie wiem jak by mialo to wygladac zeby bylo oki>Pzd
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.