Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][Smarty]Kompilacja pliku szablonu bez wyświetlania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Magan
Witam.

Napisałem stronę opartą o SMARTY jednak dla optymalizacji jej ustawiłem wartości zmiennych force_compile i compile_check na false oraz caching na 0. Teraz przy drobnych modyfikacjach któregoś z pliku tpl muszę ponownie zmieniać wartości na true i wyświetlić stronę która korzysta z tego szablonu.

Postanowiłem wziąć przykład z modyfikacji eXtreme Styles ze skryptu phpBB by przemo i stworzyć na własne potrzeby opcję "kompiluj szablon". Szukałem w Google, zaglądałem do plików phpBB by przemo oraz przeglądałem skrypty smartów. Nie wiem od czego zacząć, niby w plikach smartów są jakieś funkcje do kompilowania ale nie wiem czy dobrze kombinuje.

Więc zwracam się do Was, może ktoś udzieli mi jakiejś podpowiedzi jak wykonać wyżej wymienioną funkcję.

Pozdrawiam.
nospor
Cytat
Teraz przy drobnych modyfikacjach któregoś z pliku tpl muszę ponownie zmieniać wartości na true i wyświetlić stronę która korzysta z tego szablonu.
Wystarczy ze wykasujesz zawartosc katalogu templates_c.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.