Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PDO dwa zapytania
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tabbi
Witam,

mam problem korzystam z klasy mysql która dołaczam za pomocą include, gdy wywoluje jedno zapytania to dziala dobrze ale jak chce dwa zapytania wywolac to wtedy wystepuje blad. Jedno zapytanie jest w pliku ala.php a w nim także jest include w którym jest drugie zapytanie i to ono nie działa.

kod index.php

1. require("include/class_mysql.php");
  2. $db= new Mysql();
  3. include ("ala.php");

kod ala.php

1. <?php
  2. foreach ($db->dbh->query($sql_cennik) as $row){
  3. echo'<tr><td>'.$row['bandwidth'].'GB</td><td><strong>'.$row['price'].' zł</strong></td><td><a href="kup">kup teraz!</a></td></tr>';
  4. }
  5. include ("statbar.php");
  6. ?>
- to zapytanie działa

a teraz statbar.php i wnim podobne zapytanie ale nie działa, jest poprawne bo jak wdroże je do ali to działa.

BLAD:

Notice: Undefined variable: db in C:\xampp\htdocs\prorapid3\template\statbar.php on line 3

Notice: Trying to get property of non-object in C:\xampp\htdocs\prorapid3\template\statbar.php on line 3

Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in C:\xampp\htdocs\prorapid3\template\statbar.php on line 3

Jak to naprawić coś chyba jest z includowaniem ale nie mam pomysłu

lukaskolista
Cytat
Notice: Undefined variable: db in C:\xampp\htdocs\prorapid3\template\statbar.php on line 3

Notice: Trying to get property of non-object in C:\xampp\htdocs\prorapid3\template\statbar.php on line 3
slownik do reki i wszystko jasne. Masz tu dokladnie wszystko napisane tyle, ze po angielsku.
wookieb
Jeżeli masz problemy z rozumieniem języka angielskiego to sorry ale programowanie nie jest dla Ciebie.
Zamykam bo błędy znane nawet mojej matce.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.