Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Div pod divem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
drozdii07
Witam.
Mój problem polega na tym, że mam dwa divy jeden pod drugim. Pierwszy div to div z postami, który automatycznie rozciąga się pionowo.I chciałbym zrobić, by ten drugi div przesuwał się w dół razem z pierwszym divem. Szukałem już na Google, ale tam nie ma nic co mogłoby mi pomóc. smile.gif
Kildyt
Standardowo drugi div się przesunie bo taka jest logika pozycjonowania statycznego.
Pokaż kod, screenshot może. Tak w ciemno nic nie możemy wydedukować.

PS Domyślam się, że w pierwszym divie masz opływanie na jakimś elemencie większym. W takim razie dla drugiego divu daj clear: both. Pamiętaj jednak, że opływanie jest wskazanie tylko do bardzo specyficznych sytuacji (albo do wszystkich dla IE6 ^^).
Kildyt
Zamieszczaj kod na forum. Za niedługo adres może być nieaktualny, a z porad korzystają też inni przez google.
Najpierw może przeczytaj dobrze kurs CSS-a.
Jak div ma być pod nim skoro oba mają pozycjonowanie absolutne? Aby div-y były zależne od siebie muszę mieć pozycjonowanie statyczne - standardowe.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.