Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problemy z sesją
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
patryk20120
Witam,

wgrałem swoją stronę na inny serwer(przeprowadzka tongue.gif ) no i wyskoczyły mi następujące błędy w kodzie(na starym hostingu ich nie było):
  1. Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/(...), O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /index.php on line 59
  2.  
  3. Warning: Unknown: open(/tmp/(...), O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0
  4.  
  5. Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0

Czy mogę to jakoś naprawić questionmark.gif
Kildyt
Problem musi być po stronie serwera.
Sprawdź czy w php.ini obsługa sesji nie jest wyłączona i czy katalogi posiadają odpowiednie uprawnienia (na początek najlepiej odpal phpinfo()).
Jeżeli nie pomoże przeszukaj temat na bugs.php.net.
Mephistofeles
Nie masz uprawnień do zapisu w katalogu tmp. Czy to nie przypadkiem serwer na Windowsie? On nie ma katalogu tmp tongue.gif.
cojack
Nie masz czasem przed session_start() funkcji session_destroy() ?
patryk20120
Dobra, dodałem folder tmp w głównym katalogu i śmiga. Nie mam jak skonfigurować serwera tongue.gif To wina home.pl, można zamknąć winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.