Witam. Mam taki mały problem gdyż posiadam skrypt napisany w java script który jest zapisany w pasek.js . Tam niżej jest to całe wywołanie skryptu. Wszystko działa tak jakbym chciał. Jednak skrypt ma kilka opcji jak w wywołaniu wpisze się np. wartośc up to wtedy tekst zmienia kierunek. No więc skopiowałem sobie wszystko pozmieniałem wymiary dopasowałem do diva nadałęm wartość new marquee('id_przewijaczki','up',15) ale wtedy żaden ze skryptów nie działa. Korzystają one z tego samego kodu i się zastanawiam jak wywołać ten sam skrypt na 2 tak jakby oddzielne części.
TO co jest na dole jest w "stopce" i robi tak jakby z taki pasek informacyjny. A chciałbym jeszcze umiesic to w jednej częsci strony aby było jako przewijany baner z reklamami.
<div id="id_przewijaczki" style="position: relative; margin:0 auto; width: 1140px; height:25px; overflow: hidden;"><div style="position: absolute;width: 1140px; height:25px; margin:0;"> <a class="pasek" target="I1" href="podstrony/zpolski.html"><b>Polska:
</b> xxxxxxx
   |   <a class="pasek" target="I1" href="podstrony/sport.html"><b>Sport:</b> xxxxx</a>  
|   <a class="pasek" target="I1" href="podstrony/zpolski.html"><b>Finanse:</b> xxxxxx.</a>
</div></div>
<script type="text/javascript">
onl=window.onload||new Function;
onload=function(){
onl();
new marquee('id_przewijaczki','left',15)
}