Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Wywoływanie tego samego skryptu.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
robert-0627
Witam. Mam taki mały problem gdyż posiadam skrypt napisany w java script który jest zapisany w pasek.js . Tam niżej jest to całe wywołanie skryptu. Wszystko działa tak jakbym chciał. Jednak skrypt ma kilka opcji jak w wywołaniu wpisze się np. wartośc up to wtedy tekst zmienia kierunek. No więc skopiowałem sobie wszystko pozmieniałem wymiary dopasowałem do diva nadałęm wartość new marquee('id_przewijaczki','up',15) ale wtedy żaden ze skryptów nie działa. Korzystają one z tego samego kodu i się zastanawiam jak wywołać ten sam skrypt na 2 tak jakby oddzielne części.
TO co jest na dole jest w "stopce" i robi tak jakby z taki pasek informacyjny. A chciałbym jeszcze umiesic to w jednej częsci strony aby było jako przewijany baner z reklamami.

1. <div id="id_przewijaczki" style="position: relative; margin:0 auto; width: 1140px; height:25px; overflow: hidden;"><div style="position: absolute;width: 1140px; height:25px; margin:0;">
  2. <a class="pasek" target="I1" href="podstrony/zpolski.html"><b>Polska:</b> xxxxxxx &nbsp&nbsp
  3. |&nbsp&nbsp <a class="pasek" target="I1" href="podstrony/sport.html"><b>Sport:</b> xxxxx</a>&nbsp&nbsp
  4. |&nbsp&nbsp <a class="pasek" target="I1" href="podstrony/zpolski.html"><b>Finanse:</b> xxxxxx.</a>
  5. </div></div>
  6.  
  7.  
  8. <script type="text/javascript">
  9. onl=window.onload||new Function;
  10. onload=function(){
  11. onl();
  12. new marquee('id_przewijaczki','left',15)
  13. }
  14.  
  15.  
  16.  
mkdes
To "id_przewijaczki" mi sugeruje że odnosisz się do elementu unikalnego.
Więc albo utworzysz drugi element np. "id_przewijaczki2" albo odwołuj się poprzez "class".
Nie powinno być dwóch elementów z jednym ID.
robert-0627
No próbowałem tak ale nic to nie dało...

1. <div id="id_przewijaczki1" style="position: relative; margin:0 auto; width: 1140px; height:25px; overflow: hidden;"><div style="position: absolute;width: 1140px; height:25px; margin:0;">
  2. <a class="pasek" target="I1" href="podstrony/zpolski.html"><b>Polska:</b> xxxxxxx &nbsp&nbsp
  3. |&nbsp&nbsp <a class="pasek" target="I1" href="podstrony/sport.html"><b>Sport:</b> xxxxx</a>&nbsp&nbsp
  4. |&nbsp&nbsp <a class="pasek" target="I1" href="podstrony/zpolski.html"><b>Finanse:</b> xxxxxx.</a>
  5. </div></div>
  6.  
  7.  
  8. <script type="text/javascript">
  9. onl=window.onload||new Function;
  10. onload=function(){
  11. onl();
  12. new marquee('id_przewijaczki1','left',15)
  13. }
  14.  
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.