Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript] Czytnik RSS i dodatkowa funkcja
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
92nasti
Witam,

korzystając z tego skryptu: http://www.acornartwork.com/blog/2010/04/0...er-in-pure-php/, chciałbym aby każdy wyświetlany wpis był zwinięty za pomocą tego skryptu - http://wiki.jogger.pl/wiki/Pokaz_Ukryj. Problem tkwi w tym, że nie bardzo wiem jak napisać pętle które dodawałaby ten skrypt do każdego wpisu.

Może ktoś mógłby mnie naprowadzić?
bialko0019
Masz DIV`a , w którym treśc albo ukrywasz - albo chowasz i w nim trzymasz treści. To w nim własnie wklej kod PHP, czy inny który chcesz albo ukrywać, albo chować winksmiley.jpg

Po prostu - każdą treść, którą wpiszesz w DIV o ID=lista1 to ta treść się właśnie jest ukrywana i pokazywana...

Pozdrawiam,
Karol
92nasti
tyle to ja wiem, tylko ze chce aby kazdy oczytany wpis mial niezalenie funkcje pokazywania i ukrywania.

Odświeżam.
bialko0019
No zobacz. W pętli losujesz sobie każdą wiadomość/artykuł. W pętli też generujesz nowe przyciski z losowym ID każdy - i DIV i elementy klikalne. ALE tak abyś miał w jędnej petli jeden losowy ciąg. Na przykład:

1. while($dana=mysql_fetch_array($zapytanie)
  2. {
  3.  
  4. $los = rand(100, 999);
  5.  
  6. echo "<div id='div$los'>tekst tekst tekst...t</div>";
  7. echo "<a href='java script:;' id='pokaz$los'>pokaz</a>";
  8.  
  9.  
  10. }
  11.  

Wtedy masz wygenerowane np. 20 divów. Jesli ustawisz w każdym z nich "diplay : none" w CSS wtedy żaden nie bedzie wyświetlony, aż do kliknięcia przycisku ?

To mój pomysł, sam osobiście korzystam z jQuery i troszeczkę inaczej się odwołuję, ale to już kwestia pomysłu winksmiley.jpg

Pozdrawiam
,
Karol
92nasti
Naprowadziłeś mnie tym losowaniem liczb, zrobiłem to prościej, losując liczbę w samej funkcji i dodaniem jej do tablicy, po czym wczytuje je w odpowiednim miejscu.

Dziękuje Ci za pomoc i pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.