Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sesja na subdomenach
Forum PHP.pl > Forum > PHP
deha21
Potrzbuję utrzymać sesje na subdomenie - tzn. loguję się na stronie głównej, przechodzę na domenę i dalej jestem zalogowany. I na odwrót. Loguję się na subdomenie, przechodzę na główną i dalej jestem zalogowany.
Szukałem podobnych tematów, coś tam działało ale nie do końca - np. nie mogłem się wylogować z subdomeny.
Proszę o jakieś wskazówki i gdzie umieścić jaki kod, czy w stronach subdomeny czy głównej, czy tu i tu.
Crozin
Upewnij się, że ciasteczko z identyfikatorem sesji jest ustawione na domenę .domena.pl (kropka na początku), a nie domena.pl.
deha21
Jest ustawione na .domena.pl ale tak jak wspomniałem dziwne rzeczy się dzieją. Gdy wylogowuję się na subdomenie to niby wylogowuje ale jak odświeżę stronę to ponownie jestem zalogowany...

EDIT: Ok logowanie działa ale mam problem z wylogowaniem. Jak wyloguję w subdomenie to wylogowuje tylko w domenie. Jak wyloguję w domenie to wylogowuj w domenie ale na subdomenie jest sesja :/ Przy czym zaznaczam, że plik wykonujący wylogowanie jest na domenie, to pewnie ma jakieś znacznie?

Na wylogowanie mam taki kod:
  1. setcookie ("us", "", time() - 3600,"/",".domena.pl");
  2. setcookie ("uss", "", time() - 3600,"/",".domena.pl");
Nekro
Poczytaj o
ini_set('session.cookie_domain', 'domena.pl');

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.