mam taki problem kompletnie nie wiem jak ugryźć tematu.
Mam klase PLIKI standardowo:
function __construct($ID){ $Parm['DBHost'] = 'localhost'; $Parm['DBLogin'] = 'szpital'; $Parm['DBPass'] = 'asdasd'; $Parm['DBName'] = 'prorapid'; $Parm['DBType'] = 'mysql'; try { $this->dbh = new PDO($Parm['DBType'].':dbname='.$Parm['DBName'].';host='.$Parm['DBHost'], $Parm['DBLogin'], $Parm['DBPass']); $this->dbh-> setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION); } //Wyświetlanie błędów wrazie niepowodzenia uruchamiania rozszerzenia catch(PDOException $e) { } //Podstawowa konfiguracja USERA; $this->ID = $ID; $this->Size = null; } function Megaupload($data){ $this->Linki = $data; $this->Service= "megaupload"; TUTAJ WYWOLANIE INNE KLASY SERWISY - ktora by zwracala nam dane z CURL ? if($obj['size']>0){ $this->Filename = $f['title']; $this->OK=1; $wynik=$this->Row(); if($wynik[0]){ return $wynik; }else{ return false; } }else{ return false; } }
W tej klasie a dokladnie w metodach chciałbym odpalić metody innej klasy ? np. w metodzie Megaupload chciałbym odalić klase Curl która sprawdza dane pliki z megaupload ? Jak to zrobić w miare optymalnie ?