Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JQuerty] Nadpisywanie funkcji - Zwalnianie funkcji/pamięci
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
extrabot
Wczytuje dynamicznie stronę 1.php do diva i w 1.php jest kod jquerty np live, czy slideDown. Gdy po wczytaniu 1.php, następnie wczytam do tego samego diva plik 2.php także z tymi samymi funkcjami, ale zmienionymi parametrami tych funkcji to następuje problem. Przeglądarka wykonuje 2 kody, ten z 1.php i z 2.php. Widać to na przykładzie slideDown gdy napis pojawia się np. 2 krotnie. I stąd moje pytanie. Jak wyczyścić pamięć/zwolnić funkcje/usunąć poprzednie parametry funkcji/lub cokolwiek, żeby tylko przeglądarka ignorowała poprzedni wczytany kod z jquerty z pliku 1.php?

Gdy wczytam ponownie 1.php, następnie 2.php itd. to po pewnym czasie IE wymięka z komunikatem, że 'Stack overflow', natomiast FF męczy się i wczytuje wszystko po kolei, aż dojdzie do aktualnego kodu.
everth
Nie wiem czy ci to pomoże ale spróbuj wykonać taki kod przed wyczyszczeniem diva:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $("#div_kontener *").unbind();
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

Teoretycznie powinno usunąć to przypisanie zdarzeń do określonych funkcji.
extrabot
Dzięki, jednak chwilę przed Twoim postem zrobiłem to inaczej, zmieniłem ładowanie do diva.
Do ładowania dynamicznie strony użyłem getXMLHTTPRequest. Wczytałem plik do zmiennej za pomocą responseText, a następnie przypisałem ją do $('#div').html.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.