Wszystko działa jak należy, mam to prawie skończone. Chciałbym jedynie dodać zamykanie miesiąca w fakturach z paginacją na strony...
Całość ma wyglądać w sposób, że na stronie pierwszej widnieją faktury z miesiąca stycznia, na stronie drugiej z lutego itp... ( <<1 2 (3) 4 5 >> ). Potrzebuje to gdyż potem będe używał tego do prowadzenia jakichś statystyk np (ile było faktur w danym miesiącu)
Teraz po prostu zastanawiam się na jakiej zasadzie można to zrobić. Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze, ale nie wiem jak jest w tym przypadku.
Mam pomysł, żeby do bazy danych dodać pole MIESIAC...i przy wystawianiu danej faktury pobierało mi z date(); sam miesiąc i wkładało do tego pola. A potem paginację zrobić na zasadzie where `miesiac` = '1' itp.
I teraz pytanie, czy to dobre rozwiązanie? Zastanawiam się, bo ewentualnie można by było podpiąć pobieranie z date() ostatniego dnia miesiąca...ale nie wiem. Może spotkaliście się już podobna sytuacją? Może istnieją jeszcze jakieś sposoby jak to ugryźć?. Z góry dzięki za odpowiedź.