Krychu1
3.02.2011, 14:37:19
Cześć. Myślę, że wybrałem dobry dział.
Chciałem dowiedzieć się, w jaki sposób (np. gdzie) mogę zdobyć udokumentowanie znajomości przeze mnie danego języka programowania. Domyślam się, że pracodawca nie uwierzy mi na słowo, więc taki papier za pewne by mi się przydał.
Czy wcześniej trzeba przejść jakieś wymagane kursy? - czy też można od razu przystąpić do pisania egzaminu(?). W zasadzie nie wiem jak by to miało wyglądać, dlatego jeśli już to chciałbym otrzymać odpowiedź od osoby, która ma już w szufladzie X tego typu dokumentów.
Pozdrawiam.
everth
3.02.2011, 14:50:47
Cytat
Chciałem dowiedzieć się, w jaki sposób (np. gdzie) mogę zdobyć udokumentowanie znajomości przeze mnie danego języka programowania.
Najczęściej wystarcza własna inwencja i konsekwencja. Lepszym wystarczą faktury za wykonane zlecenia. Niektórzy mówią że najlepsze do zdobycia wiedzy o języku są studia - ale ci zazwyczaj są pryszczaci i nie wiedzą co chcą w życiu robić. A i tak większości ludziom w Polsce wystarcza dokumentacja znajomości nie tyle języka, co odpowiednich osób.
tehaha
3.02.2011, 15:17:51
szczerze mówiąc to nie widziałem jeszcze oferty pracy na stanowisko programisty php gdzie wymagane były jakieś papierowe dokumenty lub studia, w tej dziedzinie przeważnie pracodawcy chcą zobaczyć przykłady realizacji
lukasz91
3.02.2011, 15:49:51
A najlepszą wizytówką jest przykładowy kod napisany przez nas

Dość często firmy proszą o "demo" kodu aplikacji.