Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wyrażenia regularne kilka wyników
Forum PHP.pl > Forum > PHP
migo
Witam ostatnio bawię sie wyrazeniami regularnymi mam pewien problem do celów czysto testowych postanowiłem skonstruowac system który pobierze mi dane z wyszukiwarki na stronie gry-online.pl i zaprezentuje w sposób jakie chcę, wyszukiwarka wydaje mi sie nieczytelna a wynalazek pewno sie przyda do jakiejś z moich stron.

Mianowicie potrzebuje takie dane tytuł, tytuł polski, wszystkie kategorie gdzie występuje gra oraz linki do konkretnych gier w danej kategorii.

Posiadam kod który teoretycznie pobiera mi 2 zmienne czyli nazwe i nazwę polską:
  1. $str = file_get_contents("http://www.gry-online.pl/S032.asp?SEARCH=The+sims+3");
  2. preg_match_all('@<b>(?P<name>[^\>\<]*)<\/b>@', $str, $matches);
  3. print_r($matches);
  4. preg_match_all('|<div class=l2>(?P<name2>[^\>\<]*)<\/div>|i', $str, $matches2);
  5. print_r($matches2);

Brakuje trzeciej zmiennej wraz z linkami. Oraz jak to można połączyć w jedność.

Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu problemu. Jest jeszcze jeden problem w pierwszym zapytaniu pobiera mi wszystkie dane gdzie występuje pogrubienie jak to ograniczyć do samych tytułów.
pain3hp
stringi się łączy operatorem .=
co do wyrażeń - nie znam się
migo
ale jak stringi mi mogą pomóc w połączeniu tego w całość.

Jestem początkujący w temacie wyrażeń regularnych więc przepraszam za głupie pytania z tym związane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.