Mam pewien problem dotyczący pobierania plików z serwera od home.pl. Korzystam ze skryptu który działa poprawnie na innych serwerach, niestety na serwerze od home pliki tak jakby nie pobierały sie do końca w rezultacie czego nie da się ich otworzyć.
Czym może być to spowodowane? Być może ktoś z was zetknął się z podobnym problemem. Może jakaś nieznana mi konfiguracja homa?
Za każda pomoc lub podpowiedź będę bardzo wdzięczny

<?php /* ---------------------------------------------------------------------- */ /* ---------------------------------------------------------------------- */ if (($http_ref !== '') && (ALLOWED_REFERRER !== '')) { { } } /* ---------------------------------------------------------------------- */ $file = @$_GET['file']; { } /* ---------------------------------------------------------------------- */ $fmime = ''; $range = @$_SERVER['HTTP_RANGE']; $r_start = 0; $c_length = $fsize; /* ---------------------------------------------------------------------- */ { $r_start = (int) $tmp[1]; $r_stop = (int) $tmp[2]; if ($r_stop < $r_start) $r_stop = $fsize - 1; $c_length = $r_stop - $r_start + 1; $r_start . '-' . $r_stop . '/' . $fsize); } else { } /* ---------------------------------------------------------------------- */ if (function_exists('mime_content_type')) { $fmime = mime_content_type($file); } else if (function_exists('finfo_file')) { $finfo = finfo_open(FILEINFO_MIME); $fmime = finfo_file($finfo, $file); finfo_close($finfo); } if ($fmime == '') { $fmime = 'application/force-download'; } /* ---------------------------------------------------------------------- */ /* ---------------------------------------------------------------------- */ { { $c_length = $c_length - SEND_BUF_LEN; } { } } ?>
Próbowałem też sposobem zawartym w manualu php czyli:
<?php $file = 'monkey.gif'; exit; } ?>
Niestety problem jest identyczny....