Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Ładowanie JS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
potreb
Poszukuje rozwiązania. Mam na stronie głównej elementy javascript, np tabs, slider. Zanim strona się załaduje te elementy rozjezdżają się i niezbyt to fajnie wygląda, czy jest jakiś sposób, aby naprawić ten błąd ładowania javascriptu. Jak można znaleźć ewentualne bugi i je naprawić. Nie jestem biegły w js, szukałem trochę w google, ale niestety nic ciekawego nie znalazłem.
Pozdrawiam
wookieb
Ale to nie jest bug. Po prostu musi się to załadować. Opcją jest odpowiednie ostylowanie tak aby ich nie było widać dopóki skrypty ich nie uruchowią. Bardzo przydatna jest właściwość visibility
potreb
Hmm, bardziej myślałem o tym, że to bug, gdyż js załącza css do tych tabów później, jeżeli wyłączę js widać, że dla tych elementów nie ma ustawionych styli, gdyby był to nie wyglądało by tak tragicznie, w szczególności w IE. Czyli np dać elementowi np div visibility:none; a gdy js się załaduje do końca ustawi automatycznie na block?
wookieb
Nie na block tylko na "visible".
Jeżeli np elementy powoduje złe ustawienia innych elementów na stronie (np parę wysokich divów pod sobą), możesz dorzucić overflow: hidden oraz ustawić mu odpowiednie wartości height oraz width. Dzięki temu elementy te nie będą wpływać na resztę strony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.