Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]class wyciaganie danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
neo1986kk
Jak wyciagnąć dane z funjckji jeśli jest ich kilka na przyklad imie i nazwisko chce wyciagnad $this->imie i $this->nazwisko, czyli return $this->imie i return $this->nazwisko, ale takie cos nie dziala, nie wiem czy to trzeba do tablicy wrzucic?
lukasz91
Nie da się zrobic kilka return'ów (mam na myśli na raz, w ifach oczywiście można). Najlepiej rozbić na 2 funkcje lub rzeczywiście zwrócić tablicę.
neo1986kk
tablice chyba optymalniej, bo jak mialbym dla kżdego atrybutu robic osoba funkcje to troche by tego bylo, a jeszcze apropo mam pytanie, jeśli wyciągam to z mysql to za każdym razem w funkcji muszę wywoływac select to znaczy
  1. function imie {query=mysql_query(select imie from...)} function nazwisko {query=mysql_query(select nazwisko from...)} itd itd.. troche bez sensu
potreb
Tworzysz jeden select i while albo bez while rozbijasz dane.
neo1986kk
no a mozesz mi pokazac jak to zrobic tak na szybko, dalej sobie poradze, chodzi mi o to ze tworze klase tak? w niej funkcje pobierajaca z bazy i mam pobrana tablice, i zwaracam ta tablice, a w innych funckjach ja pobieram? jesli dobrze mysle to prosze o jakis krotki przyklad.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.