Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Pobieranie danych z bazy i wyświetlanie w profilu. błąd T_STRING
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
WTS
Witam, próbuje pobrać dane z bazy danych i wyświetlić je na stronce jako profil usera... wyskakuje mi taki błąd:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING on line 13

kod wklejam od 9 linii, 13 to ta zaczynająca się od echo..

Proszę o podpowiedź co skopałem.

1. $wynik=mysql_query($sql); /* Zapytanie sql do bazy i zapisanie wyniku w $wynik */
  2.  
  3. while($linia=mysql_fetch_array($wynik)) {/* Pętla dopóki istnieją dane */
  4.  
  5. echo (input type("textbox") values("$linia["firstname"] , $linia["name"] , $linia["email"] , $linia["country"] , $linia["country2"] , $linia["country3"] , $linia["tel"]") name("First Name, Last Name, email, Adress, Adress, Country,
  6. Telephone") );
  7. }
  8. }
  9. mysql_close($polaczenie);
  10.  
  11. ?>

dzięki za pomoc !
potreb
Masz błąd składniowym w dziwnym echo.
hyhyhy
to jest pobieranie czy dodawanie danych? bo jest mix. ale jak chcesz wypisac (wnioskuje po petli)

1. echo '<kod html>'.$linia["firstname"].'<br / czy co tam>'.$linia["costam"].'<br / czy co tam>';

to wypisujesz w ten sposób, chyba, ze nie o to chodzilo...
WTS
no tyle to ja wiem tylko nie wiem jaki lub gdzie ten bląd.

pisze w przedszkolu bo jestem zielony i licze na pomoc smile.gif)

echo niby ma wrzucać dane z bazy na stronke .

psss.
@hyhyhy
ok thx zaraz spróbuje - ok teraz jest ok exclamation.gif
wielkie dzięki smile.gif

ps2. teraz pojawił mi sie błąd a raczej 2 po kolei w 11 , pokombinowałem i znikły ale teraz mam błąd w 13

Parse error: syntax error, unexpected T_ECHO on line 13 czyli znów na echo ;/
jeśli widzicie o co lotto będę bardzo wdzięczny ..

1. while($linia)mysql_fetch_array .$wynik. /* Pętla dopóki istnieją dane */
  2.  
  3. echo '<input type="textbox" name="First Name, Last Name, email, Adress, Adress, Country, Telephone">'
  4. .$linia["firstname"].'<br/>' .$linia["name"].'<br/>' .$linia["email"].'<br/>' .$linia["country"].'<br/>' .$linia["country2"].'<br/>' .$linia["country3"].'<br/>' .$linia["tel"].'<br/>';
  5.  
  6.  
  7. mysql_close($polaczenie);
  8.  
  9. ?>

I jak jest ktoś w stanie mi pomóc?

Rozwiązałem problem, można zamknąć smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.