Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Licznik odwiedzin strony. Pętla zliczajaca odwiedziny z dzisiaj !pomocy.!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
matiz123
Witam!

Mam licznik odsłon strony oto kod(oczywiście on przetwarza dane zapisane w tablicy "odwiedziny"):

1. <?php
  2.  
  3. $ile=0;
  4.  
  5. $zzz=fopen("odwiedziny","r");
  6. while ($linia=fgets($zzz,4096))
  7. {
  8. $ile++; // taki durny sposób na policzenie linijek - czyli ilości całkowitej wejść na naszą stronę :)
  9. }
  10.  
  11. fclose($zzz);
  12.  
  13.  
  14. echo "<p align=center><font size=1 face=Tahoma><b>Wszystkich odwiedzin:<font color=red> $ile<br><br></font>"; // wypisujemy ile było wszystkich wejść od początku
  15.  
  16. ?>
  17.  
  18. <TABLE BORDER="1">
  19.  
  20. <tr width="1%"><td width="25%"><b>czas</td><td width="25%"><b>IP</td><td width=80%><b>host</td></tr>
  21.  
  22. <?
  23.  
  24. if (!isset($_REQUEST['n'])) // sprawdzamy czy jest zmienna $n przekazana w linku licznik.php?n=... - jeśl nie to :
  25. $n=20; // ustawiamy ją na 20 (pokażemy 20 ostatnich wejść)
  26. else
  27. $n=$_REQUEST['n']; // inaczej sprawdzamy na ile jest ustawiona
  28.  
  29. $plik = file("odwiedziny");
  30. $liczba_wierszy = sizeof ($plik);
  31.  
  32. for ($i=$liczba_wierszy-$n;$i<=$liczba_wierszy;$i++)
  33.  
  34. {
  35.  
  36. $linia=explode("!@!@!",$plik[$i]);
  37.  
  38. $angielskie = array("January", "February", "March", "April", "May", "June", "July", "August", "September", "October", "November", "December");
  39. $polskie = array("Styczeń", "Luty", "Marzec", "Kwiecień", "Maj", "Czerwiec", "Lipiec", "Sierpień", "Wrzesień", "PaĄdziernik", "Listopad", "Grudzień");
  40.  
  41. $linia[0] = str_replace($angielskie, $polskie, $linia[0]); // tutaj zamienimy daty na polski język, ponieważ zmienne przekazują datę po angielsku
  42.  
  43. echo ("<tr><td><b>$linia[0]</td>
  44. <td><b>$linia[1]</td><td>
  45. <b><a href=http://$linia[2]>$linia[2]</a></td></tr>");
  46.  
  47. }
  48.  
  49.  
  50. ?>
  51.  
  52. </TABLE>
  53.  
  54. <?
  55. echo ("<br><b><a href=\"?n=$liczba_wierszy\">Pokaz wszystkie odwiedziny</a></b><br>"); // a w ten sposób wyświetlimy link, który po kliknięciu pokaże nam wszystkie odwiedziny... :)
  56. ?>

i chciałbym zrobić aby było widoczne ile było wejść dzisiaj i wczoraj.

Dla was to pewnie pikuś dopisanie dwóch czy trzech linijek
do tego kody a mi by to bardzo pomogło.

Oczywiście dodam jeszcze że sam próbowałem dodać jeszcze jedną pętle która by zliczała ile było odwiedzin z dziś i wczoraj ale to i tak nie działało.

Proszę bardzo o pomoc pozdrawiam.
lukaskolista
polecam zrobic to na serializowanych danych, np. na tablicy. Jak juz bedzie to na tablicy to mozesz pobrac wszystkie wpisy z pliku i przeszukiwac tablice wedlug daty
matiz123
Cytat(lukaskolista @ 23.02.2011, 12:22:31 ) *
polecam zrobic to na serializowanych danych, np. na tablicy. Jak juz bedzie to na tablicy to mozesz pobrac wszystkie wpisy z pliku i przeszukiwac tablice wedlug daty

Właśnie chodzi mi oto że mam to wszystko w postaci tablicy zapisane w pliku odwiedziny
tylko nie wiem jak zrobić i gdzie dodać tę pętle zliczającą

bardzo prosze o pomoc chodzi mi tylko o to aby dodac pętle która zliczy ilość odwiedzin z pliku "odwiedziny"
rolleyes.gif

Pomóżcie proszę co_jest.gif php.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.