Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Udostepnianie aplikacji w chmurze
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Agape
Witam. Zaczynam pisać CMS'a do firmy i doszedłem do wniosku że co jakiś czas będzie trzeba dobudowywać jakieś minifunkcje itp. Ulgą byłoby rozwiązanie udostępniania tej aplikacji w chmurze, gdy daje jakieś łatki lub pluginy zmiejsca wszyscy je już mają. Niestety nigdy mnie to nie interesowało i nie mam pojęcia jak to rozwiązać. Ktoś jest uświadomiony w tym temacie jak mogę zacząć?
JohnnyB
a konkretnie to na czym polega problem? Instalujesz coś po stronie klienta?
Zagiewa
Chmury jeszcze nie istnieją tzn. istnieją ale nie są dostępne i jeszcze długo nie będą dostępne ale można łatwo wykonać ich imitacje. Ogólnie każdy korzystający z chmury korzysta tak na prawdę z jednego programu, który znajduje się gdzieś zamiast uruchamiać go z własnego komputera. Wystarczy, że cały kod umieścisz nawet na FTP w postaci strony i dasz do niej dostęp odpowiednim osobom. Oni uruchamiając stronę z Twoim CMS będą mieli go zawsze zaktualizowanego ale to tylko imitacja chmury jednak myślę, że było by to skuteczne rozwiązanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.