Skrypt na serwerze działa, pliki się zapisują lecz nie ogarniam kodu który zmienia nazwę pliku. Chce aby zapisał mi wszystkie informacje o pliku do bazy danych, czyli nazwa pliku i rozmiar. Próbowałem w pliku uploadify.php pozmieniać i nic mi nie robi..
<?php $tempFile = $_FILES['Filedata']['tmp_name']; $targetPath = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . $_REQUEST['folder'] . '/'; // $fileTypes = str_replace('*.','',$_REQUEST['fileext']); // $fileTypes = str_replace(';','|',$fileTypes); // $typesArray = split('\|',$fileTypes); // $fileParts = pathinfo($_FILES['Filedata']['name']); // if (in_array($fileParts['extension'],$typesArray)) { // Uncomment the following line if you want to make the directory if it doesn't exist // mkdir(str_replace('//','/',$targetPath), 0755, true); // } else { // echo 'Invalid file type.'; // } } ?>
a to plik gdzie wybieram plik i zapisuje mi:
<link href="/galeria/uploadify.css" type="text/css" rel="stylesheet" /> <script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { $('#file_upload').uploadify({ 'uploader' : '/galeria/uploadify.swf', 'script' : '/galeria/uploadify.php', 'cancelImg' : '/galeria/cancel.png', 'folder' : '/uploads', 'auto' : true, 'fileDataName' : 'Filedata' }); }); </script> <input id="file_upload" name="file_upload" type="file" />