Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][JavaScript]Reklamy adsense - błąd i pytanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
hyhyhy
Witam,
Pojawia mi się następujący problem: mam na stronie jedną reklamę adsense, boczny wysoki baner. No i teraz z racji, że miałęm miejsce również na drugim boku chciałem wstawić tam reklamę, ale wywala mi mały prostokąt powiedzmy 300 x 200, (powinno miec 90 x 600) w ktorym przeglądarka informuje mnie, że adres nie istnieje. A jak dobrze pójdzie, to wywala mi i tą działającą.

Miał już ktoś podobną sytuację i wie jak to rozwiązać?

I pytanie dwa: każdy klik w reklamę generuję przejście pod adres zawierający dane, że ktoś idzie ode mnie i adres reklamodawcy, ale jest to normalny link. Czy gdybym podkleił go pod (uwaga uwaga, z javascript noga jestem) jakiś link a href, dodając onclick = przejscie pod adres reklamy, ewentualnie czy gdybym taki onclick zastosował na tle strony (onclick = popup adres z reklamy) to jest to szansa na dodatkowy zysk?
Kujski
Z regulaminu AdSense jasno wynika, że każda ingerencja w wygenerowany kod jak i próby nieuczciwego zwiększania zysku powodują blokadę konta.

Co do Twojego błędu daj kod strony na jakiej masz to wrzucone bo bez tego trudno stwierdzić co jest nie tak.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.