Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Jednoczesne uruchamianie kilku skryptów na stronie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mariio81
Witam, mam taki problem piszę bo nie mogę znaleźć nigdzie rozwiązania. umieściłem na swojej stronie dwa skrypty. Kod każdego jest w oddzielnym pliku z rozszerzeniem .js , w sekcji head pliku index wstawiłem
  1. <script type="text/javascript" src="jscripts/button.js"></script>
dwa razy oddzielnie dla każdego skryptu, ale działa tylko jeden i to zawsze ten dolny. jak zostawię jeden wpis to wtedy chodzi a jak dodam drugi to już nie. W czym może być problem?
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
d3ut3r
Z tak ogólnego opisu można wywnioskować chyba tylko jedno, masz konflikt pomiędzy skryptami. Gdybyś dorzucił kod skryptów lub co lepsze dał link do strony na pewno dostałbyś lepszą odpowiedź.
nekomata
Może nazwy funkcji są takie same?Zapodaj obydwa js'y.
mariio81
Problem częściowo rozwiązałem to była wina tych samych nazw zmiennych i funkcji w obu skryptach więc nie miało prawa działać, ale pojawił się inny problem chciałem uruchomić ten sam skrypt dla takich samych elementów na stronie i nie wiem czy dla każdego elementu muszę napisać oddzielny skrypt? wrzucam tutaj kod skryptu który ma do tego służyć :
  1. var d = 40;
  2.  
  3. document.addEventListener("DOMContentLoaded",show2() , false);
  4.  
  5. function animate2(){
  6.  
  7. var link2 = document.getElementById("link2");
  8. var hx = link2.offsetHeight;
  9. if(d == 2){
  10. clearInterval(showtime2);
  11. }
  12. d--;
  13. link2.style.top = d + "px";
  14. link2.style.width = "auto";
  15. link2.style.height = 30 + "px";
  16. }
  17.  
  18.  
  19. function show2(){
  20.  
  21. showtime2 = setInterval("animate2()", 30);
  22.  
  23. }
  24.  
  25.  
  26.  

Chodzi tutaj o to że, będzie menu na stronie i każdy przycisk jest oddzielnym blokiem div i dla każdego bloku ma być uruchamiany ten skrypt (dokładnie to przyciski najeżdżają od dołu). Próbowałem to puścić pętlą for żeby każde przejście pętli zmieniało nazwę bloku z link2 na link3 i tak dalej bo bloki są numerowane kolejno od link2 do link9. W ten sposób działa tylko pierwszy reszta nie. Czy jest możliwość abym to napisał w jednym skrypcie czy muszę robić dla każdego oddzielny skrypt? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.