Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] Problem z mailami w htmlu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Age1869
Hej. Potrzeba mi zacząć wysyłać maile zakodowane w html'u. Korzystam z Mozilla Thunderbird i niestety pomimo licznych prób (wczoraj ze 2-3 godzin) i przeczytania kilku krótkich tutków po polsku i ang coś ciągle nie działa. Mógłby mi ktoś pomóc i jak krowie na miedzy rozrysować wszystko? Będę bardzo wdzięczny.
sn1p3r
Cytat(Age1869 @ 29.03.2011, 15:33:16 ) *
Hej. Potrzeba mi zacząć wysyłać maile zakodowane w html'u. Korzystam z Mozilla Thunderbird i niestety pomimo licznych prób (wczoraj ze 2-3 godzin) i przeczytania kilku krótkich tutków po polsku i ang coś ciągle nie działa. Mógłby mi ktoś pomóc i jak krowie na miedzy rozrysować wszystko? Będę bardzo wdzięczny.

Rozumiem, że chcesz wysyłac z poziomu PHP, tak? smile.gif
Co Ci nie działa konkretnie ?
markonix
Skorzystaj z klasy, która Ci sprawię ułatwi do kilku linijek.
Osobiście polecam: http://swiftmailer.org/
Możesz tam wysyłać za pomocą mail czy SMTP (zalecam).
Age1869
Szczerze to jest mi totalnie obojętne, czy będzie to wysłane przez skrypt czy przeze mnie przy wykorzystaniu programu pocztowego.
markonix
Hmm, no to program pocztowy nie wysyła w HTMLu?
No to w czym robi pogrubienia, kursywy itp?
Age1869
Przygotowałem sobie szablon w html, z grafiką i cssem. Grafika oczywiście odnośniki do zewnętrznego serwera. I niestety w żaden sposób nie mogę z tego skorzystać, dlatego proszę o wytłumaczenie, jak totalnemu debilowi ;-]

Dziękuję bardzo za pomoc :-) Kończę konfigurować Swifta, świetne narzędzie ;-)
markonix
Cytat(Age1869 @ 29.03.2011, 16:40:13 ) *
Przygotowałem sobie szablon w html, z grafiką i cssem. Grafika oczywiście odnośniki do zewnętrznego serwera. I niestety w żaden sposób nie mogę z tego skorzystać, dlatego proszę o wytłumaczenie, jak totalnemu debilowi ;-]

Dziękuję bardzo za pomoc :-) Kończę konfigurować Swifta, świetne narzędzie ;-)

Drugi akapit jest troszkę sprzecznym z pierwszym.
W końcu dajesz radę czy nie?

Swift ma metodę do wysyłania obrazków także jako załączniki (co ma kilka zalet).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.