Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] WAMP ONLINE, ale nie dziala
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sakul55
witam, uzywalem WAMPa starszej wersji, dzialal bardzo dobrze, ale dzis zaaktualizowalem, zeby miec nowsza wersje PHP. zainstalowalem go na innym dysku i niby pisze ONLINE, ale co z tego skoro localhost nie dziala. najgorsze, ze stara wersja po tym wszystkim takze nie dziala ;/
co moze byc nie tak? gdzie szukac rozwiazania, nie wiem jakies logi, albo cos?
bastard13
Spróbuj przełączyć na offline i sprawdź, czy działa.
sakul55
probowalem, nic to nie dawalo. odinstalowalem calkiem, zainstalowalem na nowo i jest ok, ale ciekawi mnie co bylo przyczyna. teraz pewnie juz logow nie sprawdze, ale na przyszlosc mozna to jakos sprawdzic? w tym starym czasem tez tak po prostu nie chcial dzialac, a po chwili ruszal, tak jakby cos go blokowalo
bastard13
w katalogu z wamp masz folder logs/ i tam są logi dotyczące apache i mysql, z których można się czegoś dowiedzieć.
Oprócz tego masz jeszcze w katalogu bin/apache/apache{version}/logs, gdzie jest więcej logów dotyczących serwera.
sakul55
a jak z baza MySQL? bo teraz widze, ze mi wszystko pokasowalo. wprawdzie nic waznego tam nie bylo, ale na przyszlosc dobrze wiedziec. jak zrobie jakas strone i chcialbym ja potem razem z baza danych wrzucic to co mam zrobic?
bastard13
import bazy danych z twojego mysql (np. w formie pliku .sql) i wrzucenie tego na serwer.
Z tego co kojarzę, to w WAMPie jest domyślnie dołączany phpmyadmin i on ma bardzo prostą obsługę import/eksport.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.