Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: headery
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
krysk
Witam, mam w skrócie taki skrypcik:

[php:1:3cbc4342de]<?php
Header('Content-Type: application/rtf');
Header('Content-Disposition: attachment; filename=formularz.rtf');
(...)
echo $rtf;
?>[/php:1:3cbc4342de]

i chciałbym po wysłaniu RTFa przekierować usera na stronę z opisem co ma z nim zrobić - jest to możliwe?

odświeżanie strony przez meta odpada winksmiley.jpg
Paul
troszke nie rozumiem o co ci chodzi... ale sprobuje - moze:
[php:1:7ef91fb540]<?php
header('Location: plik.php');
?>[/php:1:7ef91fb540]
:?:
krysk
tak, ale ja już wysłałem inne nagłówki - próbowałem tego sposobu i właśnie nie działa sad.gif
Paul
Aha.. juz zlapalem - chodzi oto, aby po sciagnieciu pliku pojawilo sie okno z opisem... czegos takigo nie widzialem smile.gif

Ale skoro naglowki sa wczesniej wyslane, html odpada to raczej watpie...

Mysle, ze najlepiej przed sciaganiem otworzyc okno z opisem, a drugie z plikiem.
krysk
Wychodzi na to, że będę pionierem winksmiley.jpg)
Jest jeszcze jeden sposób - dać opis na stronie, która będzie kierowała do generowania tego RTFa - ale to mi również nie za bardzo odpowiada :/
AcidBurnt
na www.linkinpark.pl po dodaniu komentarza w nowosciach jest costakiego zrobione w JS, przekierowanie jak nie ma ktos JS to tworzy sie linki, i pisze ze w przypadku braku przekieorwania kliknij na link.

smile.gif

moze byc?

if tak daj znac sciagne kod z serwka
krysk
Sposób dobry - znam go, mnie jednak nie zaposkaja winksmiley.jpg ja muszę najpierw wysłać RTFa, potem przekierować na stronę sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.