chcialbym zrobic cos takiego aby na mojej stronie dzialaly id z cudzej strony
tzn przykladowo ktos wchodzacy na [www.mojastrona.pl/?id=kamil] i wykonujacy na niej akcje klikniecia w przycisk przekierowany zostal do innej strony ( nie mojej)linkiem [www.niemojastrona/?id=kamil] najlepiej bez baz tworzonych u mnie a jedynie poprzez automatyczne generowanie linku na mojej stronie do innej storny z id ktore widnieje w adresie mojej strony
a 2 sprawa to taka aby:
gdy juz zostanie przekierowany( lub np zrobic to w iframe lepiej ) do tej [www.niemojastrona.pl/?id=kamil] i zarejestruje sie- wrocil na ta moja stronke i wpisujac w okienku "swoja nazwe uzytkownika ktora przed chwila zalozyl na niemojej stronie"(no chyba ze da sie jakos zrobic zeby nie musial jej na mojej stronei wpisywac tylko przy rejestracji na tej nie mojej sronie moja strona juz wiedziala jaki zalozyl sobie nick np jezeli byloby to w iframe?) automatycznie generowalo sie kilka linkow do [www.mojastrona.pl/?id"wpisana] w okienku jego nazwa" lecz te linki aby nie byly widoczne- tylko pojawialy sie w odnosniku przy funkcji "udostepnij na facebooku", "polec na gg" itd umieszczonych na mojej stronie
po czym ktos uzyl by tej funkcji "polec" automatycznie ze swoim nickiem id do mojej strony i ludzie wchodzacy przez ten link np z facebooka na moja strone trafiali z jego id i tak jak na poczatku napisalem nastepnie klikaliby w przycisk przekierowujacy ich z id tej osoby do nie mojej strony tam sie rejestrowali...wpisywali link na mojej stronie i polecali ja itd itd ...
dla wyjasnienia jezeli to dla kogos nie jest jasne byloby to stworzone, aby umozliwyc roznego rodzaju funkcje polecania tej nie mojej strony poprzez ta moja strone poniewaz na tamtej tych funkcji nie ma...
mam nadzieje ze nie za bardzo zagmatwanie napisalem, w razie czego bede wyjasnial