Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] pobieranie id z url strony do iframe lub linku na stronie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
snake888
czesc!
chcialbym zrobic cos takiego aby na mojej stronie dzialaly id z cudzej strony
tzn przykladowo ktos wchodzacy na [www.mojastrona.pl/?id=kamil] i wykonujacy na niej akcje klikniecia w przycisk przekierowany zostal do innej strony ( nie mojej)linkiem [www.niemojastrona/?id=kamil] najlepiej bez baz tworzonych u mnie a jedynie poprzez automatyczne generowanie linku na mojej stronie do innej storny z id ktore widnieje w adresie mojej strony

a 2 sprawa to taka aby:
gdy juz zostanie przekierowany( lub np zrobic to w iframe lepiej ) do tej [www.niemojastrona.pl/?id=kamil] i zarejestruje sie- wrocil na ta moja stronke i wpisujac w okienku "swoja nazwe uzytkownika ktora przed chwila zalozyl na niemojej stronie"(no chyba ze da sie jakos zrobic zeby nie musial jej na mojej stronei wpisywac tylko przy rejestracji na tej nie mojej sronie moja strona juz wiedziala jaki zalozyl sobie nick np jezeli byloby to w iframe?) automatycznie generowalo sie kilka linkow do [www.mojastrona.pl/?id"wpisana] w okienku jego nazwa" lecz te linki aby nie byly widoczne- tylko pojawialy sie w odnosniku przy funkcji "udostepnij na facebooku", "polec na gg" itd umieszczonych na mojej stronie

po czym ktos uzyl by tej funkcji "polec" automatycznie ze swoim nickiem id do mojej strony i ludzie wchodzacy przez ten link np z facebooka na moja strone trafiali z jego id i tak jak na poczatku napisalem nastepnie klikaliby w przycisk przekierowujacy ich z id tej osoby do nie mojej strony tam sie rejestrowali...wpisywali link na mojej stronie i polecali ja itd itd ...

dla wyjasnienia jezeli to dla kogos nie jest jasne byloby to stworzone, aby umozliwyc roznego rodzaju funkcje polecania tej nie mojej strony poprzez ta moja strone poniewaz na tamtej tych funkcji nie ma...
mam nadzieje ze nie za bardzo zagmatwanie napisalem, w razie czego bede wyjasnial smile.gif
wNogachSpisz
Czytam to po raz wtóry i nadal nic nie rozumiem.
snake888
to moze wyjasnie narazie po czesci poczatek:

Chce, aby gdy ktos wejdzie na moja strone z linku np :mojastrona.com/?id=jan mogl na niej obejrzeć filmik tam zamieszczony a nastepnie wypelnic formularz rejestracyjny (zamieszczony w iframie na mojej stronie lub poprostu gdy ukarze sie na mojej stronie do niego link). Ten formularz znajduje sie na innej stronie, ale ktos klikajacy w ten link zamieszczony na mojej stronie musi byc przeniesiony z takim samym id z jakim trafil na moja strone.

Czyli jak sprawic, aby w ramce lub w linku umieszczonym na stronie pojawialo sie id te same ktore widac w adresie strony.
lukaskolista
dopisz zmienna do atrybuty src iframe'a? Standardowe przekazywanie zmiennych przez adres?

Swoja droga po co Ci to?
snake888
Moglbys wyjasnic dokladniej jak to sie robi ? Bo nie jestem programista i tylko ogolnie sie w tym orientuje.

po 2 mam nadzieje, ze zostalem dobrze zrozumiany i chodzi mi tylko o to aby byl ten sam id a nie chce tworzyc zadnych baz tych ludzi.

po 3 jezeli juz to zostanie zrozione i ktos zarejestruje sie w tej ramce na tamtej stronie i bedzie mial swoj "nick id" to chcialbym, aby pod ramka bylo kilka funkcji polecania np z facebooka, sledzik z nk, z gg itd. oraz Aby w nich aotomatycznie w jakis sposob generowaly sie linki JUZ Z TYM ID OSOBY KTORA SIE WLASNIE ZAREJESTROWALA......i teraz wlasnie pytanie w jaki sposob? Czy jest mozliwosc zaczerpniecia przezemnie danych wypelnianych w ramce, wiec de fakto na cudzej stronie i umieszczanie ich automatycznie (nick-id) w tych generowanych linkach polecajacych? czy moze ktos po rejestracji musialby wpisac np w jedookienkowym formularzu na mojej stronie swoj zarejestrowany nick i stad by byl brany?

Jeszcze raz mowie ze nie znam ie na tym tak bardzo i po prostu gdybam sobie jak to mozna zrobic na tyle na ile przypuszcza, ze sa mozliwosci.

I kolejna sprawa to chcialbym, aby ten filmik wyswietlany byl NIE DO PRZEWINIECIA oraz, aby dopiero po jego zakonczeniu wczytywala sie ( pokazywala na stronie) iframa -ponizej

i chyba ostatni fragment wyjasnia po co mi to ...otoz po to, aby polecac dany program partnerski, ale przepuszczajac przez swoja stronke- aby wszyscy ludzie zapisani w nim podemnie mieli wiedze ktora przekazuje na filmie ...oraz aby udostepnic im po rejestracji szybka mozliwosc polecenia znajomym- poprzez te funkcje polecajace o ktorych pisalem.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.