Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CodeIgniter][CI]uruchomienie skryptu na serwerze pomijając frameworka
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
pablo_83
witam, mam problem z uruchomieniem skryptu znajdującego się na serwerze w równoległych plikach do frameworka codeigniter.

Korzystam z wersji 1.7 Codeignitera
na serwerze mam:

kat-frameworka: system
pliki htaccess oraz index
oraz katalog backup w którym jest plik backup.php (+ config.php i functions.php do których odwołuje się backup.php).

Nie wiem w jaki sposób mogę odpalić backup.php jak wpiszę scieżkę na sztywno wywala błąd 404 z frameworka.

Jak mogę ominąć strukturę frameworka żeby odpalić ten skrypt, nie wiem czy mam w htaccess nadać jakieś prawa/wyjątki?
plik mi się normalnie odpala jak "wyłączę" htaccess i index ale wiadomo że te pliki muszą być.
da się jakoś ominąć dostęp do tych plików? wiem że CI ma strukturę linków www.example.pl/controller/method

Da się może jakoś przez controller wywołać ten plik?

Proszę o pomoc

rozwiązałem problem poprzez umieszczenie backup'u w controllerze i wywołuję go jak normalny controller.

Mimo iż to teraz działa nadal nie wiem jak można odnieść się do plików równoległych.
Proszę o odp. jeśli ktoś ma pomysł na rozwiązanie tego.
szok
Nie masz ustawionego konfiguracji httacces na to aby wszystko szło na index.php/?questionmark.gif
Pewnie tak, i dlatego, musisz dopisać katalog backup.php do listy dostępnych katalogów, wtedy będzie ok.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.