Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Ulozenie wielu divow na sobie w petli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
hubson87
Witam,

Mam 1 normalna tabele w ktorej wyswietlane sa rekordy z bazy z klauzula group by. Teraz chce zrobic wyswietlanie drugiej tabeli podrzednej przez onclick na dany wiersz tabeli 1 czyli:

tab 1 z pogrupowanymi rekordami

id
1 | bla bla | bla bla bla
2 | bla bla | bla bla bla <- onclick
3 | bla bla | bla bla bla

tab 2

id
2 | bla bla | bla bla bla
.....

Ogolnie chcialbym to zrobic tak, ze w petli uzupelniam kazda tabele i wrzucam w kolejny div. Wszystkim div'om ustawiam display:none i w onclick zmieniam na widoczny. Jak teraz dodawac te divy zeby kazdy byl wyswietlany w tym samym miejscu strony?
bugmenot
Możesz użyć jednego DIVa i właściwości innerHtml, albo ustawić każdemu DIVowi position:absolute z tymi samymi parametrami i nieprzezroczyste (np. białe) tło.
hubson87
Innerhtml nie bardzo bo chce miec uzupelnione wszystkie te tabele zeby potem wstawic odpowiednie rekordy do bazy.A daloby rade jakos tak ze zrobie 1 nadrzedny div i potem te wszystkie z tabelami wrzuce w ten nadrzedny? tylko nie bardzo wiem jak zdefiniowac style tych divow.

Albo wstawic wszystko w 1 tabele i wyswietlac tylko te wiersze gdzie value = value z tab 1 ?
nekomata
Mógłbyś dać wszystkim div'ą różne id ale taką samą klasę , potem javascriptem za każdym onclickiem ustawiać display:none , na całej klasie i tylko display:block na danym id.Nie wiem czy dobrze cie zrozumiałem.
bugmenot
Cytat(hubson87 @ 9.04.2011, 17:28:55 ) *
Innerhtml nie bardzo bo chce miec uzupelnione wszystkie te tabele zeby potem wstawic odpowiednie rekordy do bazy.

Jak to wstawić rekordy do bazy? Pisałeś, że chodzi Ci o ich wyświetlenie. Coraz mniej rozumiem z tego...
hubson87
Sorry ale nie mialem za bardzo czasu. Te rekordy beda wstawiane w pola input. Chodzi tu o przyjecie towaru na magazyn. Mam zrobiona dostawe. W pierwszej tabeli sa pogrupowane artykuly po symbolu i kolorze. W drugiej beda szczegoly tych artykulow. Powiedzmy mam do przyjecia 100 szt towaru x bialego.

To co jest w drugiej tabeli mam w bazie to co w pierwszej bedzie tylko uzyskane przez group by. Potrzebne mi to w takiej formie bo chce zrobic przy kazdej pozycji w 2 tabeli chceckoxa sterujacego czy towar bedzie przyjety na stan czy tez nie .

nekomata ->
Mniej wiecej rozumiem tylko glownie chodzi mi o to jak zrobic zeby one byly wyswietlane w jednym i tym samym miescu.

Moglby to mniej wiecej tak wygladac?
  1. <div name="glowny" style="width: 500px; height:300px">
  2. <----petla for--->
  3. <div name ="tab[]" style="width:100%; height:100%; display: none >
  4. </div>
  5. <---koniec petli---->
  6. </div>
  7.  
  8.  
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.