Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css] DIV background-color pod Mozilla/Netscape
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
Zodiac
Chcę nadać tło dla diva będącego containerem elementów. Div jest po to, by wycentrować stronę i nadać tej wycentrowanej częsci kolor tła. Niestety nie działa.

Dwa podelementy diva containera mają atrybut float: left. Znalazłem jak dotąd informację tylko taką, że póki nie nadam containerowi wysokości (której nadać nie moge bo zmienia sie dynamicznie) lub nie ustawie float: left (czego zrobic nie mogę, bo ma być wycentrowane) nie będzie się tło wyświetlać.

Czy jest jakiś sposób, by to obejść?

Kod
div#container {display: block; margin-left: auto; margin-right: auto; width: 778px; background-color: #FFFFFF;}

div#lewa {float: left; width: 205px;}

div#srodek {float: left; width: 573px;}
zalew
nie chodzi o to ze sie bg nie wyswietla tylko div ma wysokosc 0 dlatego go nie widzisz... dominik podal mi pomoc bo podobny blok do twojego kiedys skladalem http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=8812&start=0
Zodiac
zalew --> DOKŁADNIE tak sobie z tym poradziłem smile.gif ale niestety tylko połowicznie.

Niestety strona źle się wyświetla pod Netscape 6. Float nie pomaga, przeglądarka po prostu nie ustawia wartości height dla diva i nie ma tła.
Zodiac
Chyba trafiłem na dzień, w którym specjaliści maja urlop winksmiley.jpg

Dla potomnych: da sie to poprawić!
Jak?

Javascript. Ogólnie - trzeba sprawdzic wysokość wewnętrznego diva i nadać tą wysokośc divovi zenętrznemu. Proste nie biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.