kamil_matys
6.05.2011, 22:47:11
Witam. Mam następujący problem. Niedawno utworzyłem strone na darmowym hostingu w joomli 1.5 . Dodałem szablon a na niego dodałem zakładki do górnego menu, lecz za dużo zrobiłem tych zakładek i nie mieszczą mi się one w czarnym polu w którym je tworze i dlatego 2 które mi się nie zmieściły są zaraz na dole i mało co je widać. Dlatego chciałbym poszerzyć strone aby wszystkie elementy się poszerzyły i żeby mi weszły te dwie zakładki. Usunąłem napisy ze stopki oraz z tytułu które były już wbudowane na szablon , zrobiłem to przez edycje pliku index.php bo akurat tam się dało znaleźć. I pomyślałem że może można też poszerzyć strone tak samo za pomocą zedytowania jakiejś linijki w tym pliku. Może ktoś wie jak się nazywa linijka w której poszerzamy strone internetową o ile taka istnieje? Z góry dziękuję
Kshyhoo
7.05.2011, 11:05:01
1. Gratulujemy inwencji.
2 . Dlaczego w dziale PHP?
3. Jak tylko wróżka będzie wolna, to wywróży, co i gdzie usunąłeś...
To tyle sarkazmu.
Proponuję ponowną instalację pakietu i edycję z umiarem.
PS. O darmowym hostingu Joomli wspomniałem??
Bags_Bunny
7.05.2011, 11:15:17
Dobry sarkazm nie jest zły. Też lubię. I to nie jest sarkazm.
Sprawdzałeś w ustawieniach* szablonu? Niektóre pozwalają na konfigurację szerokości.
* - jeśli nie wiesz gdzie to jest, to poprzeglądaj panel administracyjny Joomli.
t_e_l
7.05.2011, 16:57:59
Wypadało by podać więcej informacji albo link do tego szablonu.
Co do poszerzenia strony to nie znajdziesz tego w pliku index.php, od tego jest CSS i tam musisz poszukać.
kamil_matys
9.05.2011, 12:25:50
Cytat(t_e_l @ 7.05.2011, 17:57:59 )

Wypadało by podać więcej informacji albo link do tego szablonu.
Co do poszerzenia strony to nie znajdziesz tego w pliku index.php, od tego jest CSS i tam musisz poszukać.
Dzięki Ci bardzo

Dokładnie w CSS znalazłem plik template i tam w jednej linijce "Body" wystarczyło zmienić "Width" z 900px na naprzykład 1500px

Problem rozwiązany temat zamknięty.
nekomata
9.05.2011, 12:42:12
Tylko pomyśl jak ktoś ma np. rozielczość ekranu 1024x768 ... o problemik?Pamiętaj o róznych rozdzielczościach , przeglądarkach itd.
shark121
9.05.2011, 16:20:33
Cytat
Usunąłem napisy ze stopki
te napisy po coś tam są, a w każdym razie nie po to żeby je usunąć bo zajmują za dużo miejsca
boro11
9.05.2011, 16:46:17
W Joomli! można osunąć stopkę bez problemów - pozwala na to licencja.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.