Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona internetowa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kamil_matys
Witam. Mam następujący problem. Niedawno utworzyłem strone na darmowym hostingu w joomli 1.5 . Dodałem szablon a na niego dodałem zakładki do górnego menu, lecz za dużo zrobiłem tych zakładek i nie mieszczą mi się one w czarnym polu w którym je tworze i dlatego 2 które mi się nie zmieściły są zaraz na dole i mało co je widać. Dlatego chciałbym poszerzyć strone aby wszystkie elementy się poszerzyły i żeby mi weszły te dwie zakładki. Usunąłem napisy ze stopki oraz z tytułu które były już wbudowane na szablon , zrobiłem to przez edycje pliku index.php bo akurat tam się dało znaleźć. I pomyślałem że może można też poszerzyć strone tak samo za pomocą zedytowania jakiejś linijki w tym pliku. Może ktoś wie jak się nazywa linijka w której poszerzamy strone internetową o ile taka istnieje? Z góry dziękuję
Kshyhoo
1. Gratulujemy inwencji.
2 . Dlaczego w dziale PHP?
3. Jak tylko wróżka będzie wolna, to wywróży, co i gdzie usunąłeś...

To tyle sarkazmu.
Proponuję ponowną instalację pakietu i edycję z umiarem.

PS. O darmowym hostingu Joomli wspomniałem??

Bags_Bunny
Dobry sarkazm nie jest zły. Też lubię. I to nie jest sarkazm.

Sprawdzałeś w ustawieniach* szablonu? Niektóre pozwalają na konfigurację szerokości.

* - jeśli nie wiesz gdzie to jest, to poprzeglądaj panel administracyjny Joomli.
t_e_l
Wypadało by podać więcej informacji albo link do tego szablonu.

Co do poszerzenia strony to nie znajdziesz tego w pliku index.php, od tego jest CSS i tam musisz poszukać.
kamil_matys
Cytat(t_e_l @ 7.05.2011, 17:57:59 ) *
Wypadało by podać więcej informacji albo link do tego szablonu.

Co do poszerzenia strony to nie znajdziesz tego w pliku index.php, od tego jest CSS i tam musisz poszukać.

Dzięki Ci bardzo smile.gif Dokładnie w CSS znalazłem plik template i tam w jednej linijce "Body" wystarczyło zmienić "Width" z 900px na naprzykład 1500px smile.gif Problem rozwiązany temat zamknięty.
nekomata
Tylko pomyśl jak ktoś ma np. rozielczość ekranu 1024x768 ... o problemik?Pamiętaj o róznych rozdzielczościach , przeglądarkach itd.
shark121
Cytat
Usunąłem napisy ze stopki

te napisy po coś tam są, a w każdym razie nie po to żeby je usunąć bo zajmują za dużo miejsca
boro11
W Joomli! można osunąć stopkę bez problemów - pozwala na to licencja.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.