Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS] Zastępca align w CSS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
o2w5n778
Witam!
Jak chce się wyśrodkować tabelę na środek ekranu daje się parametr align="center" a jakiego parametru użyć żeby wyśrodkować po przez css?
peter13135
text-align ?
o2w5n778
wysrodkowal mi sie tekst na srodko ekranu. a ja chce zeby sie tabela cala wysrodkowala
jerry1984
Określ jej szerokość i daj margin: auto lub tak:

Kod
<div style="margin-left: auto; padding-left: 10px; padding-right: 10px; margin-right: 20px</div>
o2w5n778
mam jeszcze jedno pytanie. jest zastepca colspan w css?
jerry1984
Tym pytaniem to zaskoczyłeś mnie, bo sam nawet nie wiedzaiłem blink.gif
ale znalazłem coś takiego TUTAJ
t_e_l
Colspan i rowspan nie mają zamienników w css.
impro
jeśli tabela jest elementem liniowym jak obrazek czy tekst dajesz text-algin center jeśli blokowym do w divie margin: 0px auto gdzie pierwszy parametr to margin góra dół a drugi to lewo prawo
jeśli koniecznie chcesz stosować tabelki ale zgodnie z standardem to na browseheppy przejdź do pozycjonowania i tam jest podany sposób.

element tekstowy można potraktować jak blokowy piszesz display:block

sory za haos, lenistwo z przecinkami to tylko wskazówki jeśli czegoś nie rozumiesz może coś doradzę pisz
o2w5n778
a jak wstawie tabele do tebli to jak usunc odstepy miedzy nimi?
impro
  1. padding:0 margin:0
toaspzoo
margin: auto;

lub

float: center;

jak chcesz
t_e_l
toaspzoo Po co komuś polecasz używać float: center; skoro takie coś nie istnieje ?
toaspzoo
Cytat
sory za haos, lenistwo z przecinkami to tylko wskazówki jeśli czegoś nie rozumiesz może coś doradzę pisz

O Borze exclamation.gif!
Damonsson
Skasuj te posty człowieku, bo jeszcze ktoś skory uwierzyć że istnieje coś takiego jak "float:center" withstupidsmiley.gif
qrooel
Cytat(toaspzoo @ 16.05.2011, 00:18:31 ) *
O Bo[b]rz[/]e exclamation.gif!

Według Ciebie coś może być opływane ze środka? ;p

Co do środkowania tabeli to polecam nadać w CSS szerokość tabeli (width: 600px; np.) oraz margin:0 auto;
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.