Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZF] problem z kontrolerem Index
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
sebastiankozub
Witam,
mam problem z wyświtlanie kontrolera index.
Problem dotyczy strony programy-zuzlowe.pl i pojawia się tylko gdy chcemy wejść na stronę programy-zuzlowe.pl/index.

Pozostałe kontrolery działają bez problemu strona głowna wywoływana bez /index także działa. Problem pojawił się po zmianie hostingu i proawdopodbnie dotyczy .htaccess - hosting: 1and1.pl

1. RewriteEngine ON
  2. RewriteBase /
  3. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR]
  4. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR]
  5. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
  6. RewriteRule ^.*$ - [NC,L]
  7. RewriteRule ^.*$ index.php [NC,L]

Z góry dzięki za pomysły

KrzysiekWildfire
a nie masz przez przypadek katalogu index?
sebastiankozub
niestety nic z tych rzeczy :/

może dorzucę troche nowych danych:

przykladowy log z serwera:
[15/May/2011:00:12:10 +0200] "GET /index HTTP/1.1" 404 - programy-zuzlowe.pl "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0" "-"

jednak błąd 404 nie jest generowany przez ZF tylko przez sam serwer - gdy ZF generuje 404 wyświetla własną stronę błędu np http://programy-zuzlowe.pl/eliteleague-2012

KrzysiekWildfire
a sprawdź, czy możesz otworzyć stronę
index.php/index/
jeżeli tak, to problem jest z przekierowaniami (moim zdaniem). W takim przypadku proponuję Ci, abyś skontaktował się z firmą hostującą.
sebastiankozub
chwilowo poradziłem sobie robiąc wszystkie linki na / zamiast /index
wygląda na to że masz rację - adres index.php/index/ działa

czy mogę napisać im coś więcej niż jakiś problem z przekierowaniem? smile.gif
KrzysiekWildfire
Kiedy ja miałem taki problem - to byłem praktycznie pewien, że nie działa mi ".htaccess"/mod_rewrite - jak kto woli. Zadzwoń po prostu na pomoc techniczną hostingu, powiedz, że masz aplikacje na ZF, i problem z .htaccess - znając życie, będziesz rozmawiał z "pół-cyborgiem" (bez obrazy - ale nie oszukujmy się - często osoby które tam siedzą nie mają kosmicznej wiedzy na tematy serwerów, stron itp.) który nie zna odpowiedzi na bardziej skomplikowane pytanie, więc poproszą Cię o napisanie maila.

Może masz w panelu hostingu "Włącz .htaccess", czy też mod rewrite - widziałem takie akcje.
kosmowariat
edit: kosz
sebastiankozub

znalazłem takie rozwiązanie... widać 1and1 ma te same problemy na całym swiecie smile.gif

http://jesus-blog.com/coding-tips-and-tuto...d1-hosting.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.