Mam kod który jest systemem dodawania do znajomych.
działa on tak, że z get pobiera ID usera wyświetla informacje o nim, a jeśli wykryje jeszcze wartość add=1 to dodaje go do znajomych.
Jest to plik includowany, "$login" pochodzi z reszty strony i jest to login zalogowanego użytkownika.
<?php if ($zalogowany=='') //sprawdza czy uzytkownik zalogowany echo "Jesteś nie zalogowany! Zaloguj się aby zobaczyć dane użytkownika"; //jesli nie to wyswietla stosowna informacje else //zaczyna sie wlasciwy skrypt jesli uzytkownik zalogowany { $query="SELECT * FROM users WHERE id=$_GET[user]"; //sciaga informacje o uzytkowniku z bazy if ($num>0) //warunek - jesli znalazl takiego kogos to wyswietla jego dane { echo "<a href=\"index.php?strona=uzytkownik&user="; //tu sie zaczyna tworzenie linka do dodawania do znajomych if ($_GET[add]!= '') //jesli jest magiczna 1 to dodaje: { $query="SELECT * FROM friends WHERE nick1=$login && nick2=$nickznaj"; //pobiera z tablicy z friends czy te osoby maja juz siebie w znajomych if ($num=0) //jesli znalazl sie taki rekord to nic a jesli nie ma (czyli 0 to dodaje do bazy) {$query="INSERT INTO friends VALUES('','$login','$nickznaj')"; //zrozumiale } else }; } else }; ?>
problem polega na tym, że jeśli naciskam żeby dodało to wyskakuje:
Nick:Loginfgjhfg Imie:Imie Nazwisko:Nazwisko dodaj do znajomych Warning: mysql_numrows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\prog\uzytkownik.php on line 23 już masz go w znajomych
(umieściłem to w "html" bo nie wiedziałem w czym to umieścić, jak źle to przepraszam)
co jest nie tak?... nie rozumiem tego błędu...

pozdrawiam
Kszysiu