Mam taką drobną funkcję, do wysyłania maili z załącznikiem:
function mailerek_pdf($recipientAddr,$subjectStr,$mailBodyText,$filePath){ $fromAddr = 'biuro@strona.pl'; $fileType = 'application/pdf'; $nadawca = 'Serwis .pl <biuro@strona.pl>\r\n'; $mineBoundaryStr='otecuncocehccj8234acnoc231'; $headers= <<<EEEEEEEEEEEEEE From: $nadawca Reply-To: $fromAddr MIME-Version: 1.0 Content-Type: multipart/mixed; boundary="$mineBoundaryStr" EEEEEEEEEEEEEE; $mailBodyEncodedText = <<<TTTTTTTTTTTTTTTTT This is a multi-part message in MIME format. --{$mineBoundaryStr} Content-Type: text/html; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: quoted-printable $mailBodyText TTTTTTTTTTTTTTTTT; $mailBodyEncodedText .= <<<FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF --$mineBoundaryStr Content-Type: $fileType; name=$fileName Content-Disposition: attachment; filename="$fileName" Content-Transfer-Encoding: base64 $data --$mineBoundaryStr-- FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF; }
I wszystko działa pięknie poza jednym - nowymi liniami.
Próbowałem już chyba wszystkiego -> \n , znaczkiów html, nowych linii wpisanych z klawiatury. I niestety nic nie podziałało, czytałem w manualu php na temat heredoc, ale rozwiązania nie udało mi się wyczytać.
Czy ma ktoś jakikolwiek pomysł jak dzielić to na nowe linie ?