bo mam problem z dodawaniem tematów do forum które sam buduje (w ramach edukacyjnych) chodzi że wszystko ładnie mi pobiera itd. ale jak już chce dodać klikając na przycisk "Dodaj" pojawia mi się błąd "Notice: Undefined index: id_kategorii in /opt/lampp/htdocs/footbool/example3/add_post.php on line 5" i nie mogę tego rozszyfrować proszę o pomoc, Z góry bardzo dziękuje:)
Oto pliki
posts.php:
<?php $id_kategorii = $_GET["id_kategorii"]; $temat = $_GET["temat"]; $tytul = $temat; include('naglowek.php'); include('panel-logowania.php'); include('menu-gora.php'); include('menu-lewe.php'); ?> <div id="srodek"> <div id="srodekt"></div> <div id="srodeks"> <?php include('db.php'); $query = ("SELECT * FROM artykuly WHERE id_kategorii = $id_kategorii"); if (!$result) { } $tytul = $row["tytul"]; $id_artykulu = $row["id_artykulu"]; $uzytkownik = $row["uzytkownik"]; echo '<div class="naglowek"><a href="view_post.php?id_artykulu='.$id_artykulu.'&tytul='.$tytul.'">'.$tytul.'</a> | Dodał: '.$uzytkownik.'</div>'; $query2 = "SELECT * FROM komentarze WHERE id_artykulu = $id_artykulu"; if (!$result2) { } } echo '<a href="add_post.php?id_kategorii='.$id_kategorii.'">Dodaj temat</a> | <a href="modify_post.php?akcja=moje_tematy">Moje tematy</a>'; } else { echo 'Musisz się <a href="logowanie.php">zalogować</a> lub <a href="rejestracja.php">zarejestrować</a>, aby dodać nowy temat'; } ?> </div> <div id="srodekb"></div> </div> <?php include('prawa-strona.php'); include('stopka.php'); ?>
add_post.php
<?php $tytul = "Dodawanie tematu"; $id2 = $_GET["id_kategorii"]; include('naglowek.php'); include('panel-logowania.php'); include('menu-gora.php'); include('menu-lewe.php'); ?> <div id="srodek"> <div id="srodekt"></div> <div id="srodeks"> <?php include 'db.php'; $query = "SELECT * FROM kategorie WHERE id_kategorii = $id2"; if (!$result) { } $id = $row["id_kategorii"]; $temat = $row["temat"]; } $uzytkownik = $_SESSION["login"]; if ($_POST["wyslane"]) { $tytul2 = $_POST["tytul"]; $tresc = $_POST["tresc"]; $query = "INSERT INTO artykuly VALUES('', '$id', '$uzytkownik', '$tytul2', '$tresc', NOW())"; if (!$result) { } } // tworzenie formularza HTML echo <<< KONIEC <center><font color="black"> Dodajesz temat do forum: <b>$temat</b></font> <br /></center> <form action="add_post.php" method="post"> <input type="hidden" name="wyslane" value="TRUE" /> <p>Tytuł: <input type="text" name="tytul" /></p> <div class="label"><label for="tresc">Treść</label></div> <textarea id="tresc" name="tresc" cols="40" rows="10"></textarea> <p><input type="submit" value="Dodaj" /></p></form> KONIEC; } else { echo 'Musisz się <a href="logowanie.php">zalogować</a> lub <a href="rejestracja.php">zarejestrować</a>, aby dodawać nowe temat, komentarze.'; } ?> <br /> </div> <div id="srodekb"></div> </div> <?php include('prawa-strona.php'); include('stopka.php'); ?>
Proszę nie zwracać uwagi że kody nie są piękne bo to wiem:) nauka czyni mistrza z czasem się poprawie