Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mail
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
radex
Mam pytanie, jak wiadomo funkcja mail składa sie z podstawowych 3 elemnow mial (do kogo, temat, wiadomosc).
Czy funkcja wysle wiadomosc , jezeli przekazuje parametr do kogo w postaci Imie Nazwisko <ares e - email>
hwao
http://pl.php.net/manual/pl/function.mail.php
Masz wszytko dokladnie opisane po polsku tongue.gif
Odpowiedz da sie ale poczytaj winksmiley.jpg pozatym nie bylo lepiej samemu przetestowac:?:
Draugfor
Zwroc uwage na dodawane w 4 naglowku linijki typu Reply-To itd., bo sa czesto wazne podczas autoryzacji. Outlook czyta tylko kilka pierwszych, wiec daj "From: Ktos <adres>" na poczatku.

I warto pisac r n, to wtedy nie ma problemow z lamaniem linii, pozdrawiam Scanner tongue.gif

Powodzenia, radex
phoenix84
heh

mam debilne pytanie... pewnie to nie tu, ale posrednio zwiazane z tematem...
bo jak korzystam z funkcji mail to mi blad wywala... domyslam sie, ze to dlatego, ze nie mam serwera pocztowego... czy da sie jakos korzystac z tej funkcji bez niego? i jak mozecie to dajcie jakis link, jak ten serwer postawic na linuksie... poczytam to i moze zrobie tongue.gif

pozdro

Phoenix
hwao
phoenix84 było pare razy na forum poszukaj to bedziesz miał smile.gif
Powiem odrazu ze sie da smile.gif
chyba w php.ini to sie ustawia, ale glowy nie dam winksmiley.jpg
Anonymous
A jeszcze jedno pytanie .
fukcja
Kod
mail();
łączy sie z serverem smtp port domyslnie 25
ale co gdy , albo jak ustawić ... jak smtp server wymaga uwierzytelnienia przy wysyłaniu :?: :?: :?:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.