Mam pytanie, jak wiadomo funkcja mail składa sie z podstawowych 3 elemnow mial (do kogo, temat, wiadomosc).
Czy funkcja wysle wiadomosc , jezeli przekazuje parametr do kogo w postaci Imie Nazwisko <ares e - email>
Zwroc uwage na dodawane w 4 naglowku linijki typu Reply-To itd., bo sa czesto wazne podczas autoryzacji. Outlook czyta tylko kilka pierwszych, wiec daj "From: Ktos <adres>" na poczatku.
I warto pisac r n, to wtedy nie ma problemow z lamaniem linii, pozdrawiam Scanner
Powodzenia, radex
phoenix84
9.06.2004, 08:16:25
heh
mam debilne pytanie... pewnie to nie tu, ale posrednio zwiazane z tematem...
bo jak korzystam z funkcji mail to mi blad wywala... domyslam sie, ze to dlatego, ze nie mam serwera pocztowego... czy da sie jakos korzystac z tej funkcji bez niego? i jak mozecie to dajcie jakis link, jak ten serwer postawic na linuksie... poczytam to i moze zrobie
pozdro
Phoenix
hwao
9.06.2004, 13:46:02
phoenix84 było pare razy na forum poszukaj to bedziesz miał Powiem odrazu ze sie da chyba w php.ini to sie ustawia, ale glowy nie dam
Anonymous
9.06.2004, 21:32:10
A jeszcze jedno pytanie .
fukcja
Kod
mail();
łączy sie z serverem smtp port domyslnie 25
ale co gdy , albo jak ustawić ... jak smtp server wymaga uwierzytelnienia przy wysyłaniu :?: :?: :?:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.