Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][PHP]System news'ów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
fardorn
Witam, borykam się z tym już od pewnego czasu.

Szukam jakiegoś prostego systemu news'ów w którym mógłbym dostosować ich wygląd. Chyba Fusion News spełniałby moje wymagania, ale widzę, że zawiera wyłącznie pliki z rozszerzeniem .php. Nie znam się kompletnie na tym języku, a bardzo ułatwiłoby mi to życie. News'y miały by tworzyć się od góry (jeden nad drugim) i po np. 3 dodawać kolejną podstronę. Mógłby mi ktoś pomóc?

Wygląd news'a już opracowałem. Problem w tym, że gdy dodaje kolejne, to muszę za każdym razem edytować pliki .html. Jeśli nie Fusion News, to może polecilibyście mi coś innego?

Wygląd mojego "szablonu" news'a można zobaczyć tutaj. Chciałbym zachować identyczny układ.
maviozo
Prawdę mówiąc, stawianie takiej strony na czystym htmlu to i tak dość karkołomne zadanie. Poszukaj darmowych i popularnych CMSów, one same w sobie mają również systemy newsów i wiele innych przydatnych narzędzi.
fardorn
Brakuje mi wyłącznie możliwości dodawania aktualności. Edycja stylów CMS, jest na dzień dzisiejszy dla mnie za trudna i pewnie nie osiągnę tego co mam teraz. Wydaje mi się, że skoro w CMSach istnieje taki system i ma on indywidualnych wygląd, to na pewno da się go wyodrębnić i połączyć z tym co mam. Pytanie - jak?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.