Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem z kopiowaniem PNG
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
batat
Witam,

Mam problem z uploadowaniem obrazków PNG. Niektóre z nich po prostu nie chcą się skopiować za pomocą move_uploaded_file. Fragment kodu do kopiowania jest następujący:

1. move_uploaded_file($_FILES['my_files']['tmp_name'], '../tempmin/'.$nazwa.'');

Zmienne są dobre, adres też bo inne pliki się kopiują (jpg, jpeg, gif a nawet niektóre png). Dodam, że ten sam plik, wrzucony na serwer za pomocą exec() z wget dodaje się poprawnie. Sprawa dotyczy tylko niektórych PNG w uploadzie przez formularz.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie bo wyczerpały mi się już pomysły. Z góry dziękuję.

Pozdrawiam
Ilware
Jesteś pewien że to w tym miejscu wywala w kodzie?

sprawdzasz gdzieś typ pliku?

$_FILES['plik']['type'] czy jest dozwolony?
batat
jestem pewny, bo zaraz potem jest getimagesize() ktore wywala blad, ze podany plik nie isnieje, czyli wczesniej musial sie nie kopiowac. katalog do uploadu rowniez sprawdzalem i jest pusty

przypomne, ze inne pliki sie kopiuja. dlatego tez nie sprawdzam nigdzie typow plikow, bo skoro za pomoca wgeta mozna sciagnac, to czego nie przy uzyciu move_uploaded_file() ? :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.