Link wygląda tak czat.php?pokoj=1 itd.
Pokoi mam np.7 ale jak wpisze np pokoj 8 to zsumowuje wszystkie posty ze wszystkich pokoi.
Dodajac post w danym pokoju zapisuje jego nr do bazy a pozniej odczytuje go w danym pokoju
Teraz mój problem
Jeśli wpiszę np. 8 pokój którego nie ma to zsumowuje wszystkie posty. Jak zablokować dalsze pokoje których nie ma t.j 8,9,10 itd
Kod pominąłem mało istotne rzeczy
<?php include ("polacz.php"); if ($_GET['pokoj'] == '1') { $kategoria = 1; } if ($_GET['pokoj'] == '2') { $kategoria = 2; } if ($_GET['pokoj'] == '3') { $kategoria = 3; } if ($_GET['pokoj'] == '4') { $kategoria = 4; } if ($_GET['pokoj'] == '5') { $kategoria = 5; } if ($_GET['pokoj'] == '6') { $kategoria = 6; } if ($_GET['pokoj'] == '7') { $kategoria = 7; } $nadawca = $_SESSION['nick']; $idnadawca = $user[id]; { echo '<div class="title"> Następną wiadomość możesz wysłać za <span id="sekundy"></span> sekund. </div>'; echo '<form action="" method="post"> <input type="hidden" name="send" value="1"> <input type="hidden" name="kategoria" value="'.$kategoria.'" /> <table><tr> <td><input type="text" name="tresc" size="40" maxlength="40"/></td><td><input name="dodaj" type="submit" value="Wyślij" id="button"></form></td></tr></table>'; } ?> <script type="text/javascript"> o=document.getElementById('sekundy'); function odliczaj(o,sek){ o.innerHTML=sek if(sek>0)setTimeout(function(){odliczaj(o,--sek)},1e3) var input = document.getElementById('button'); input.disabled = 'disabled'; if(sek==0)input.disabled = ""; } odliczaj(document.getElementById('sekundy'),15) </script> <?php $zapytanie = "INSERT INTO `czat` (`nadawca`, `idnadawca`, `wyslano`, `kategoria`, `tresc`) VALUES ('".$nadawca."', '".$idnadawca."', '".$wyslano."', '".$kategoria."', '".$tresc."')"; $ostatnio = 'UPDATE `uzytkownicy` SET `ostatniododal`= "'.$ostatniododal.'" WHERE `id`="'.$user[id].'"'; if($_POST['send']) { { if($idzapytania === TRUE) { } else { echo '<font color="red"><b>Nie udało się wysłać wiadomości. Proszę spróbować za jakiś czas!</b></font><br />'; } } } } $query = mysql_query("select * from czat WHERE `kategoria`='$kategoria' order by id desc limit 0,50"); { $naz .= '<a href="news.php?id='.$rekord[2].'">'.$rekord[1].'</a>('.$rekord[3].') '.$rekord[5].'<br>'; } include ("glowne/stopka.php"); ?>