No więc i tak ja też uczyniłem. Chciałbym byście spojrzeli na moją klasę i postarali się jakoś mi pomóc (co dodać, poprawić etc.)
Chcę napisać jeszcze klasę do zapisywania logów z błędów, i tu pojawia się pytanie czy w OOP zapisywanie do pliku jest normalnie za pomocą funkcji
fwrite() czy też jest jakaś inna funkcja bardziej nadająca się do tego typu operacji.
PS. Pod klasą dałem utworzenie obiektów, bo nie chciało mi się robić już tego w osobnych plikach.
<?php /** * Prosta klasa obsługi bazy danych MySQL * Author: boosik01 * (c) 2011 */ class mySQL { private $sConfig ; public function __construct($sConfig = '') { if(!$sConfig) { $this->host = $sConfig = 'localhost' ; $this->user = $sConfig = 'root' ; $this->pass = $sConfig = '' ; $this->db = $sConfig = 'test' ; } else { $sConfig == NULL ; } } public function __destruct() { } { $this->mysql_query = $mysql_query ; return $this->mysql_query ; } public function query($query) { $this->query = $query ; return $this->query ; } } try { $dane = $new->query("INSERT INTO users SET user='boooooo'") ; } catch (Exception $error) { $sError = '<b>Komunikat</b>: '.$error->getMessage().'<br /><b>Plik</b>: '.$error->getFile().'<br /><b>Wiersz</b>: '.$error->getLine(); }