Ciemna
31.05.2011, 19:24:20
Witam. Znajomy kolega zrobil mi projekt ogloszenia z polcaną grą/ informacjami od forum + jeszcze jakas jedna zakładka. Niestety, ale nie zna się na HTML tak jak ja. Polega to na tym, że jestesmy na stronie, klikniemy na "2" i przejdzie na drugą stronę, klikeniemy na "3" i przejdzie na kolejną stronę. Ogólnie ma to przewijać się samemu, ale jak chce sie wejsc na daną stronę to przechodzi. Live demo czegos takiego mozna zobaczyc na
http://infoserwis.elk.pl/ lub jednym z portali informacyjnych typu o2.pl.Oczywiscie tekst będzie mozna zmieniac na własny. PSD mam jezeli będzie trzeba pociąc, a na dole zdjęcie jak to wygląda.
Pozdrawiam i proszę o jak najszybszą odpowiedź
lobopol
31.05.2011, 19:51:57
Ale o co dokładnie się rozchodzi, bo ja nie widzę tutaj pytania.
Ciemna
31.05.2011, 19:57:46
jak zrobić taki panel, ajax/jQuery, ze jak klikne na obrazku 1/2 lub 3 to przejdzie na kolejna stronę
tutaj masz jak to wygląda, i o co mi chodzi:
http://psp-team.pl/forumpsp/w headerze jest kilka okladek gier i jak sie kliknie, to pokazuje inną okładke. to chcę coś takiego zrobić, lub pomoc w zrobieniu
lobopol
31.05.2011, 20:13:52
onclick+hide/show+ajax
Ewentualnie wszystkie dane od razu pobrane tylko w ukrytych divach i kliknięciu hide/show.
Ostatecznie popatrz po wtyczkach w jquery (kupa sliderów)
Ciemna
31.05.2011, 20:16:53
niestety, ale napisałes to(tak mi się zdaje) jak dla jakiegos obeznanego w swiecie slider? Niestety ale jestem laikiem w tych sprawach. Czy pracochłonne jest zrobienie czegos takiego? Czy za zrobienie czegoś takiego oczekiwał byś jakiejś zapłaty?
Pozdrawiam Daniel
lobopol
31.05.2011, 20:19:33
Jestem programistą, za czas jaki poświęcam na pracę oczekuje zapłaty. W google wpisz jquery slider w pierwszych 3 linkach znajdziesz kilkadziesiąt do wyboru
Ciemna
31.05.2011, 20:26:50
wpisywałem już w google, i widziałem tutoraiel, lecz osobiście nie umiem tego zastosować. czy pomógł byś mi to zrobić, na wzór tego obrazka, co jest w pierwszym poście. Za pracę wykonaną mogę zapłacić doładowaniem lub przelewem. chyba że będzie to dla Ciebie proste i nie będziesz chciał opłaty. Jestem uczniem, więc nie zarabiam.
lobopol
1.06.2011, 06:05:33
Wrzuć to do giełdy ktoś się na pewno znajdzie. 90% sliderów ma faq jak go zainstalować.
Ciemna
1.06.2011, 06:24:39
Znalazłem i wrzuciłem na forum, lecz nie satysfajconuje mnie efekt koncowy, tylko obrazki mozna w tym pokazywa, skoro mowisz to wrzuce do gieldy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.