-Krystian-
31.05.2011, 23:42:41
Witam, tak naprawdę dla mnie Code Igniter to wystarczający framework. Ogólnie tutaj na forum i w innych źródłach CI jest raczej krytykowany. Wyszła już jakiś czas temu ver 2 nie działałem w niej nic bo zawsze w głowie miałem te nienajlepsze zdanie ludzi, którzy zarabiają na kodowaniu w PHP. Czy ta wersja jest wg. Was okej?
Drugie pytanie dotyczy sesji. Sesje w CI działają na cookies ale można również zapisywać dane z tablicy do bazy. Jakie jest wasze zdanie na temat tego mechanizmu?
pozdrawiam
alexisMorelCarringtonColbyDexter
P.S. A może na HydePark?, proszę o przeniesienie
pablo_83
31.05.2011, 23:47:51
przepisuję projekt właśnie pod CI2 wcześniej stał na CI1.7 ja jestem bardzo zadowolony z tego frameworka.
1. Manual jest tak przejrzysty i userfriendly że bardziej się juz nie da.
2. Wsparcie Jquery
3. Jest lekki
4.
statyNajwiększą dla mnie wadą jest to że w polsce jest dość mało popularny
sunpietro
1.06.2011, 07:21:08
Ja już wykorzystałem nową wersję CodeIgnitera do dwóch projektów i jestem bardzo zadowolony. Zawiera wszystko co jest potrzebne.
Co do cookies i zapisywania do bazy, to uważam że jest bardzo dobre rozwiązanie w zapewnianiu bezpieczeństwa aplikacji. W jakimś stopniu to zapobiega podkradaniu sesji.
Co do krytyki CodeIgnitera, to co do wcześniejszej wersji można było mieć sporo zastrzeżeń, ale jeśli chodzi o nową wersję to ja jestem bardzo zadowolony z jej możliwości. Wszystko działa tak jak należy.