Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Poblem z baza danych na forum
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
m1ody
witam wszystkich
mam maly problem z forum , jak pisze w temacie jest to problem z baza danych ... a wiec gdy prubuje dac gosciowi moderatora pokazuje sie strona z takim oto bledem

BŁAD OGÓlNY
Couldn't update private forum permissions

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' 1)' at line 2

INSERT INTO nuke_bbauth_access (forum_id, group_id, auth_mod) VALUES (1, , 1)

Line : 425
File : /data/members/free/tripod/nl/m/1/o/m1ody/htdocs/html/modules/Forums/admin/admin_ug_auth.php
jest ktos w stanie mi pomuc questionmark.gif
aha i strona wraz z forum stoi na serwerze members.lycos.nl
I jeszcze prosil bym bardzo o wyjasnienie bardzo szczegolpwe bo ja z php i MySql nie mialem wogule do czynienia
Przemo`
Problem moze byc skomplikowany, bo nie masz zdefiniowanej wartosci dla pola group_id... Powody moga byc rozne, jesli zmieniales cos w plikach to pewnie dlatego, jesli nie to znaczy ze w tabeli costam_groups czy jakas inna tabela to jest w nuku, nie masz przydzielonej grupy dla uzytkownika ktoremu ustawiasz uprawnienia, co z kolei wynika z jakis wczesniejszych problemow ze skryptem.
Anonymous
hmm jestes w stanie mi wyjasnic jak zrobic aby to dzialalo questionmark.gif
a co do zmiany plikow to nie bardzo ... czarna magia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.