Anonymous
10.06.2004, 11:03:03
Witam!
Mam kolejny problem, tym razem ciezkiego kalibru. Mam system newsow, ktory dziala pieknie, ale tylko czasami.... bo poprostu nieraz nie dodaje sie temat tego newsa ktorego chce newsman dodac :/ Jak go potem wyedytuje to temat sie juz update'uje, ale przy dodawaniu czasami go poprostu nie ma :/ Addslashes($temat) zawsze jest, a czasami potrafi takie cos wyskoczyc :/ Nie mam kompletnie pomyslu jak to rozwiazac, moze ktos wie? Bede wdzieczny!
Pozdrawiam
Dravo
10.06.2004, 11:14:50
Przeanalizuj cały proces dodawania newsa. Może coś nadpisuje wartość zmiennej w której jest temat. Bez źródeł nikt Ci nie pomoże...bo nikt nie jest bogiem.
Anonymous
10.06.2004, 11:21:08
oto fragment kodu:
$temat = addslashes($_POST['temat']);
$tresc = addslashes($_POST['tresc']);
$zrodlo = addslashes($_POST['zrodlo']);
$plik = $HTTP_POST_FILES['thefile'];
$nData = "$data $czas";
$res = "INSERT INTO news VALUES"
. "('','$temat','$tresc','$nData', "
. "'$plik[name]','$autor','$zrodlo')";
$dod = @mysql_query($res) or die(mysql_error());
jak widac, nie ma prawa nigdzie "zniknac" ten temat, a jednak czasami sie menda nie doda :/
Anonymous
10.06.2004, 11:50:31
Ten "gosc" to ja... sorka, ale z rozpedu nie podpisalem sie
mike
10.06.2004, 12:06:53
A może tak spróbuj :
[php:1:aa2e474aa5]
<?php
// ...
$res = "INSERT INTO news VALUES (
'',
'".$temat".',
'".$tresc."',
'".$nData."',
'".$plik[name]."',
'".$autor."',
'".$zrodlo."' )";
// ...
?>
[/php:1:aa2e474aa5]
Anonymous
10.06.2004, 12:11:36
Hmm... tyle tylko, ze news jako CALOSC sie zawsze dodaje, wiec to nie jest wina zapytania

Skubaniec sie zawsze dodaje, ale czasami poprostu "ginie" temat :/ I chodzi wlasnie o to GDZIE on moze sie gubic i jaki jest tego powod :/
btw. zmienilem sposob zapytania przedchwila na taki:
"INSERT INTO news SET temat=$temat, tresc=$tresc..... znajomy jeden mi tak poradzil.... moze to cos da?
Ale prosze o podpowiedzi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.