Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Znikajace tematy :/
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Anonymous
Witam!

Mam kolejny problem, tym razem ciezkiego kalibru. Mam system newsow, ktory dziala pieknie, ale tylko czasami.... bo poprostu nieraz nie dodaje sie temat tego newsa ktorego chce newsman dodac :/ Jak go potem wyedytuje to temat sie juz update'uje, ale przy dodawaniu czasami go poprostu nie ma :/ Addslashes($temat) zawsze jest, a czasami potrafi takie cos wyskoczyc :/ Nie mam kompletnie pomyslu jak to rozwiazac, moze ktos wie? Bede wdzieczny!

Pozdrawiam
Dravo
Przeanalizuj cały proces dodawania newsa. Może coś nadpisuje wartość zmiennej w której jest temat. Bez źródeł nikt Ci nie pomoże...bo nikt nie jest bogiem.
Anonymous
oto fragment kodu:

$temat = addslashes($_POST['temat']);
$tresc = addslashes($_POST['tresc']);
$zrodlo = addslashes($_POST['zrodlo']);
$plik = $HTTP_POST_FILES['thefile'];

$nData = "$data $czas";

$res = "INSERT INTO news VALUES"
. "('','$temat','$tresc','$nData', "
. "'$plik[name]','$autor','$zrodlo')";
$dod = @mysql_query($res) or die(mysql_error());

jak widac, nie ma prawa nigdzie "zniknac" ten temat, a jednak czasami sie menda nie doda :/
Anonymous
Ten "gosc" to ja... sorka, ale z rozpedu nie podpisalem sie winksmiley.jpg
mike
A może tak spróbuj :
[php:1:aa2e474aa5]
<?php
// ...
$res = "INSERT INTO news VALUES (
'',
'".$temat".',
'".$tresc."',
'".$nData."',
'".$plik[name]."',
'".$autor."',
'".$zrodlo."' )";
// ...
?>
[/php:1:aa2e474aa5]
Anonymous
Hmm... tyle tylko, ze news jako CALOSC sie zawsze dodaje, wiec to nie jest wina zapytania smile.gif Skubaniec sie zawsze dodaje, ale czasami poprostu "ginie" temat :/ I chodzi wlasnie o to GDZIE on moze sie gubic i jaki jest tego powod :/
btw. zmienilem sposob zapytania przedchwila na taki:
"INSERT INTO news SET temat=$temat, tresc=$tresc..... znajomy jeden mi tak poradzil.... moze to cos da?

Ale prosze o podpowiedzi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.