Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] Hosting i domena w az.pl - pomoc w konfiguracji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kojak
Witam. Mam taki mały problem, ale zależy mi na czasie, żeby jak najszybciej to rozwiązać. Próbowałem od wczoraj i nie mogę dać sobie z tym rady.

Problem jest następujący. Miałem założone konto na az.pl i tam wykupioną domenę (movers.com.pl), a hosting był na webparku. Postanowiłem przenieść hosting również na az.pl. Niestety założyłem nowe konto i teraz na az.pl mam dwa konta:

- konto z hostingiem i domyślną domeną hostingXXXX.az.pl
- konto gdzie jest domena movers.com.pl

I chciałbym żeby domena movers.com.pl pokazywała na ten hosting. Co mam zrobić bo się już zamieszałem. Z góry dzięki za pomoc smile.gif
mit2
dnsy zmien i bedzie działało
Kojak
No chyba nie tylko trzeba DNS'y zmienić? Bo to zrobiłem już wczoraj. W domenie ustawiłem DNS'y: ns10.az.pl i ns11.az.pl. I teraz jak wejdę na www.movers.com.pl to pisze że jest zła konfiguracja. Obstaję że to muszę w hostingu jeszcze coś ustawić. Wszedłem więc w cPanel dla konta hostingowego, dodałem (zaparkowałem) domenę movers.com.pl. Czy to co zrobiłem powinno być dobrze? Bo o godz. 17 będzie konfiguracja zmieniona i chciałbym żeby to już dobrze się wszystko ustawiło. Dzięki za pomoc smile.gif
mit2
dmsy odświerzają sie jak sie nie myle do 48 godzin wiec poczekaj i powinno być wszystko ok
karolo_k
Cytat
dmsy odświerzają sie jak sie nie myle do 48 godzin wiec poczekaj i powinno być wszystko ok

Oj chyba nie co 48h

Jak chcesz to przyspieszyć to wyslij do paru znajomych twoj link żeby wpisali go do przegladarek
To przyspieszy odswierzenie adresy w dnsach
Kojak
Ale DNS'y to chyba już się zmieniły, bo nie pokazuje mi na stary serwer tylko na nowy i teraz pisze że błąd w konfiguracji. Wydaje mi się że w hostingu źle coś ustawiłem. Teraz już dodałem tą domenę, ale pisze tam że zmiany mogą być widoczne później (o 17). Poczekam do 17 i zobaczymy czy to co zrobiłem było dobrze smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.