Piszę sobię klasę sprawdzającą formularz (z racji, że z OOP dopiero zaczynam, proszę się nie dziwić, że ten kod jakiś śmieszny może być) w każdym razie - mam wyraźne problem z odbiorem zmiennych $_POST. Najpierw kod czytał mi że $_POST[form[$x]] jest puste, gdy nei było i odwrotnie. Zamieniłem miejscami w instrukcji, ale teraz jest coś innego - nie chce mi zapisać jako value inputa zmienna z $_POST. Będę wdzięczny, jeżeli ktoś zerknie i mnie nakieruje, co trzebaby poprawić, chhyba, że to jest totalnie do d

<?php class formularz { private function createInput($type, $name, $value, $size, $style, $maxlength, $opis) { echo '<input type="'.$type.'" name="'.$name.'" value="'.$value.'" size="'.$size.'" style="'.$style.'" maxlength="'.$maxlength.'" /> '.$opis; } function showForm() for ($v=0;$v<count($this->formularz);$v++) { $this->createInput($elementy[0],$elementy[1],$elementy[2],$elementy[3],$elementy[4],$elementy[5],$elementy[6]); } } public function spr() { { { return true; }else{ return false; break; } }return true; } public function wypiszGdyNiepelny() for ($i=0;$i<count($this->formularz);$i++) { $this->createInput($elementy[0],$elementy[1],$_POST["form[".$i."]"],$elementy[3],$elementy[4],$elementy[5],$elementy[6]); }else{ $this->createInput($elementy[0],$elementy[1],' UZUPELNIJ ',$elementy[3],'background-color: #F09E9E;',$elementy[5],$elementy[6]); } } } } //END CLASS $zarejestruj = new formularz; $zarejestruj->formularz[0] = 'text, form[0], tu wpisz imie, 60, , 60, Tu wpisz swoje imie'; $zarejestruj->formularz[1] = 'text, form[1], tu wpisz nazwisko, 60, , 60, Tu wpisz swoje nazwisko'; $zarejestruj->formularz[2] = 'hidden, form[2], wyslano, , , , ,'; $zarejestruj->formularz[3] = 'submit, form[3], Wyślij!, , , , ,'; { $zarejestruj->spr(); else{ $zarejestruj->wypiszGdyNiepelny(); } }else{ $zarejestruj->showForm(); } ?>